Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 08:33:32

<=== Naar de Inhoudsopgave

Volwassen worden.

Datum: Mon 01 August 2005
Door: Henry Haggard
Dit Verhaal gaat over: Elfen

Als jonge elf moet je wat over hebben om aanzien te krijgen in de gemeenschap. Je kan het woud gaan redden van een groot leger, maar als er geen leger te bekennen is, valt er weinig te redden. Ook kan je een verdwaalde prins weer thuis brengen, maar met al die wegwijzers tegenwoordig vinden ze zelf hun weg al. Je kan een paar nachtelfen wegsturen, maar zo dapper was ze nog niet. Zo loopt Miana verder over de paden door het woud, terwijl ze pijnst over haar volwassenheids-test. Het moet iets zijn, dat anderen tegenwoordig niet zo gauw zullen doen. Ja, ze weet iets, ze zal de ring van de elfenleider terug in bezit krijgen die, zo gaat het verhaal, door een troep goblins afhandig is gemaakt.

Ze zal dan eerst het moeras moeten intrekken. Op zich is Miana daar niet zo happig op, haar mooie kleding wordt daar alleen maar smerig van, maar voor de test moet ze dat er maar voor over hebben. Gelukkig is het moeras niet ver. Vlak voordat ze het bos uitwandelt ziet ze daar een jonge moeras-goblin tussen struiken sluipen. Miana sluipt er achter aan en tikt eens lichtjes op zijn schouder. De goblin schrikt zich de pleuris. Miana zegt: "Ik ben het maar, hoor. Wat doe jij hier?"

Na een aarzeling antwoordt de goblin: "Ik moet een elfen voorwerp meenemen."

Miana: "Waarom?"

De goblin: "Dan wordt ik als volle goblin aangezien. Wat doe jij hier."

Miana antwoordt hierop: "Ik ben ook met zo'n soort test bezig. En nu zoek ik de ring van onze leider. Hij zegt dat jullie die hebben." Miana beschrijft hoe de ring eruit ziet.

De goblin antwoordt: "Die heb ik wel eens gezien, maar het is maar een lelijk ding. Je kan hem zo meenemen. Niemand wilt hem hebben ... maar dan zit er wel een prijs aanvast."

Miana reageert met: "Als jij de ring haalt, krijg je van mij mijn riem. Het is een echte elfenriem, hoor. En ik weet zeker dat niemand bij jullie zo'n riem heb."

De goblin kijkt naar de riem. Hij vindt maar een lelijk ding en er zijn allemaal elfen-symbolen in gebrand. Hij denkt ook aan zijn test. Hij aarzelt, maar gaat toch op het voorstel in. Hij rent naar zijn kamp om de ring te halen. Ondertussen zoekt Miana enkele flexibele takken en vlecht daar een touw van. Daarna doet ze haar mooie riem af, haar riem die ze enkele jaren gelkeden van haar ouders gehad heeft. Ze bindt het gevlochten touw om haar middel en gaat zitten wachten.

Een uur duurt het voor de goblin weer verschijnt. Tegelijkertijd overhandigen ze de ring en de riem. De goblin juicht: "Nu zal ik als vol worden aangeszien."

Miana antwoordt: "Ik ook. Wel vreemd, dat ondanks onze verschillende afkomst, dat we beide een zelfde soort test moeten afleggen."

Daarna gaan ze beide hun eigen weg weer. Maar voordat Miana naar huis terugkeerde, maakte ze haar kostuum nog wat smerig met wat moeras-prut. het moest er wel echt uitzien.

Thuis aangekomen laat Miana trots de ring zien en vertelt ze in geuren en kleuren hoe zij zelf het moeras ingeslopen is tot naast het kamp van de goblins. En daar lag de ring, onbewaakt op een soort triomf-paal. Zo voor het grijpen. Toen er niemand keek, vertelt Miana, kwam ze met een snelle sprint bij de paal, greep ze de ring en rende ze keihard weer weg uit het kamp, terug naar het bos. De leider overhandigt haar de scroll van volwassenheid, een document dat Miana boven haar rustplek zal hangen, totdat ...

<=== Naar de Inhoudsopgave