Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 08:17:35

<=== Naar de Inhoudsopgave

Wapentrainingen.

Datum: Mon 11 August 2003
Door: Henry Haggard
Dit Verhaal gaat over: Overleven

Veel spelers willen leren om goed om te gaan met een latex-wapen, zo horen we vaak. En bij veel evenementen wordt er door de verschillende organisaties van andere LRP-evenementen ook vaak verteld hoe je moet omgaan met een zwaard, bijl of staf en welke slagen juist niet mogen. Echter hieruit blijkt dat vertellen zonder te oefenen resulteert in (nog te) veel onveilig vechten. Dit is ook primair de reden geweest waarom Matalics besloten heeft om zelf training middagen te organiseren. En dat dit een gat in de markt is, blijkt wel uit het aantal aanmeldingen de enthousiaste verhalen na een middagje trainen.

Een training begint met het herhalen van de basis-bewegingen. Naast de standaard verdedigingshandelingen, welke uiteindelijk een reflex-beweging moet worden, zullen langzamerhand de meer gevorderde aanvals-technieken geleerd worden. VariČrend van solo-akties tot groeps-aanvallen.

Ook is het staf-vechten mogelijk om te leren. Ook kunnen aanvallen met werpwapens (werpballen?) aan bod komen.

Nachtelf training.

Soms is een training geheel gewijd aan een nachtelf training. Uiteraard komen hier ook de basis-handelingen van het zwaard- en staf-vechten aan bod, maar nachtelfen vechten een stuk gemener en stiekummer (zoals uit de training zal blijken). Dit resulteert weer in veel onverwachte akties die een nachtelf personage kan uitvoeren.

En een nachtelf training is niet alleen geschikt voor spelers die een nachtelf willen spelen, maar ook spelers van andere rassen kunnen hier wat van opsteken, om in het spel rekening te houden met de "geintjes" van een nachtelf.

Hierna zullen de meeste klaar zijn voor het houden van een echte running (zoals op een weekend-evenement van Matalics gehouden werd).

<=== Naar de Inhoudsopgave