Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 07:32:50

<=== Naar de Inhoudsopgave

Verhalen uit een Tavern...

Datum: Tue 01 February 2000
Door: Luciferca
Dit Verhaal gaat over: Paladijnen

Voor degene die mij nog niet zouden kennen geef ik een korte introductie over mijzelf. Mijn naam is Storm Silverhorne Matalics.

Ik ben een van de paladijnen van Matalics, onze godin van de wereld Plantasiax.

Toen ik op onze wereld in de Underdark mijn lessen volgde, hoorde ik dat ik verwacht werd op de Vortex in een taveerne, er werd gezegt dat het best mogelijk is dat er een leider van vuur aanwezig zou kunnen zijn. Ik ging op weg met twee Drow en met een High elfen meisje.

Aangekomen bij de taveeren zag ik tot mijn verbazing dat de hele bar gevuld was met leden van onze federatie. Er waren zoveel leden aanwezig dat er bijna niemand meer bij kon.

Nadat ik een beetje rond had gekeken zag ik vier andere personen die niet bij de federatie hoorde. Ik begon er een gesprek mee dat uitliep tot niets. Het scheen dat een vrouwe die ik al vaker had gezien mij niet erg op prijs stelde, of zoals zij het beschreef: "ik vind u eng, wat bent u eigenlijk."

Ik keek haar aan en zei: "Wat ziet u eigenlijk."

"Niets zolang u uw kap voor houd."

Ik vond het niet erg interessant en liep zonder iets te zeggen weg om iets te drinken te halen. De herbergier schrok hevig van mijn hand en zei: "U heeft schubben, mag ik vragen wat u voor een ras bent vrouwe."

Ik keek op en zei: "Ik ben gedeeltelijk draak.. ik ben een gedeelte van mijn godin Matalics."

Hij keek mij vreemd aan en begon met mij een gesprek te voeren.

Hij wist wie ik was en begon over het Drowhuis Plantasiax te praten en of de geruchten dat er een nieuwe Matron zou komen waar was.

"Ja", zei ik, "alleen moet deze hoge priesteres zich nog waardig tonen."

Na een lange tijd gepraat te hebben besloot ik te vertrekken ... en de avond en dit stuk af te sluiten.

<=== Naar de Inhoudsopgave