Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 06:27:29

<=== Naar de Inhoudsopgave

Een wel heel erg kort avontuur...

Datum: Fri 19 April 1996
Door: Lion-O
Dit Verhaal gaat over: Personages

Ook wel "waarom ik niet met mijn favoriete character roleplay"

Dinsdagavond zit ik, na een drukke dag werken, rustig achter OS/2 mijn post te lezen en te beantwoorden als mijn BBS plots tot leven komt. Een blik leert me dat het een kennis van me is en inderdaad; het duurt niet lang eer het bekende 'Sysop Wanted!' scherm verschijnt. Met een grijns draai ik mijn stoel en sta hem te woord.

"Hadie Lion, alles goed?", verschijnt het op mijn scherm. Na wat algemeen gechat komt plots de reden voor zijn 'bezoek' ter sprake; "Ja, we gaan morgenavond AD&D'en. Nu had ik het laatst in de groep over die ene postarea, herberg nog wat, waarin jij die verhalen over Raistlin schrijft. Wel; het lijkt ons leuk als jij meedoet als Raistlin." Met een gemene grijns op mijn gezicht antwoord ik hem dat mij dit niet verstandig lijkt, of hij moet een wat jeugdige Raistlin bedoelen. Nee, zo tikt hij stellig, gewoon de Raistlin zoals hij nu met die elvin op pad is. Nadat ik hem nogmaals gewaarschuwd heb dat die Raistlin wel erg krachtig is en mogelijk niet echt handelbaar in een spel vraagt ie me of ik soms bang ben om mee te doen... _Dat_ kan ik natuurlijk niet op me laten zitten en al snel is de afspraak een feit.

De volgende avond zitten we allemaal in de huiskamer bij mijn vriend thuis en het spel begint:

"Door een voor jullie niet bekende reden bevind je je opeens in een vreemde stad. Navraag leert je dat er een herberg in de buurt is en hier aangekomen ontdek je per toeval dat er nog anderen zijn die hetzelfde lot hebben ondergaan. Al spoedig besluiten jullie om er als groep op uit te trekken in de hoop dat je gezamelijk een oplossing en een weg terug kunt vinden."

Na een aantal omzwervingen belandt de groep bij een of andere magier [slechts een bedrieger, aldus Raistlin] die hen het verhaal vertelt dat een gemene draak een of andere prinses gevangen heeft genomen en bij tijd en wijlen vreemdelingen naar het land haalt uit sport. En om meteen te laten zien hoe machtig hij wel niet is. Na het hele verhaal kijkt de mage argwanend om zich heen en voor iemand beseft wat er gebeurt opent zich een valluik in de vloer waardoor de hele groep naar beneden donderd. Raistlin had het 'geluk' helemaal achteraan te staan en dus belandt hij prompt bovenop iemand anders. [Altijd handig zo'n zachte landing, dat scheelt weer HP :-)]

En hoe nu verder... De 'leider' van de groep besluit om met bruut geweld de deur open te maken, hetgeen hem niet lukt. Anderen proberen het en ook zij falen. Na verloop van tijd (Raistlin zit ondertussen rustig op de grond zijn spellbooks te bestuderen en heeft daarom nergens aandacht voor) ontdekt iemand een wat los zittende steen en weer een hele tijd later hebben ze een geheime doorgang gevonden die recht naar de riolen leidt. En dat zou dus betekenen dat we door de smerige troep moeten baggeren.

Na het horen van zijn naam staat Raistlin op, kijkt even naar tunnel en de 2 mensen naast de ingang die vol trots laten zien wat zij allemaal gedaan hebben voor de groep, en zegt dan: "Je dacht toch niet dat ik door die smerige zooi heen ga huppelen heh?", waarop hij de Staff van Magius pakt en de forse sloten van de deur weg laat smelten. [DM met een bleek gezicht: "Kan hij dat dan?" Ik: "Sla de boeken er maar op na; The Legacy; als Palin met de Staff Raistlin van de muur bevrijdt." 2e speler: "Yupz" DM: "Oh ja, nu je het zegt. Dank je"].

En na veel gemopper van de groep die op 2 na al allemaal door de smerige drek zijn gewandeld staan we op een gegeven moment allemaal buiten. Plots ziet iemand van de groep de bedrieger in de verte hard weg rennen en dus gaat iedereen er hard hollend achteraan. Iedereen behalve Raistlin, deze kijkt met een weemoedig gezicht de groep na om na het casten van een spell -voor- de bedrieger uit te komen. Als deze langsloopt is het uitsteken van een been voldoende om hem een flinke smak te laten maken.

Om krachten te sparen besluit Raistlin het ondervragen aan de groep over te laten en even later weten we waar we moeten zijn. De groep zal net op weg gaan als Raistlin een nieuwe spreuk cast en voor iemand weet wat er gebeurd staan we in een kasteel op een soort van balkon en kijken op een enorme kamer uit waarin zich een draak bevindt en een schone jonkvrouwe.

En terwijl de groep, duidelijk verrast door deze plotselinge wending van het avontuur, hevig aan het overleggen is wat ze zullen doen stapt Raistlin zonder blikken of blozen over de rand en zweeft kalm naar beneden. De draak, die dit duidelijk niet had verwacht, kijkt de vreemdeling een hele tijd aan en begint op een gegeven moment een heel verhaal te vertellen dat Raistlin nu moet kiezen; Of hij pakt de scroll met daarop alle gegevens die hij nodig heeft om thuis te komen, waarna de draak eerst de jonkvrouw zal doden en daarna zijn vrienden. Het tweede alternatief is om de draak uit te dagen.

Raistlin kijkt even achterom, kijkt daarna naar de jonkvrouw, pakt de scroll op en negeert alle daarop volgende dreigementen van de draak. Nadat hij alles weet hoe hij zichzelf kan naar huis kan transporteren [ofwel; hij weet nu waar hij is] draait hij zich om en wandeld kalm naar de uitgang van het kasteel. Wanneer de deur eenmaal open is gegaan zegt de draak: "Nog een stap en ik zal haar met mijn klauwen verscheuren." Raistlin draait zich nog eenmaal om en ziet nu hoe de draak een zijn gigantische klauwen dreigend boven de jonkvrouw houdt. "Ja, en?", antwoordt Raistlin hierop onverschillig. Opnieuw draait hij zich om en wandelt kalm naar buiten terwijl achter iemand in doodangst begint te gillen.

Eenmaal buiten bekijkt Raistlin nog een maal het kasteel om daarna na het casten van een spreuk weer thuis te zijn.

---=[ The end ]=---

Tsja, vond het wel een leuke ervaring die ik dus ffkens wilde delen. Het hele avontuur duurde welgeteld iets meer dan een uur. Hierna begreep mijn vriend dus ook meteen waarom ik Raistlin enkel voor verhalen in de herberg gebruik.

Na dit voorval [en het plagen v/d DM ;-))] besloten we om nog een ander avontuur te gaan spelen [de DM had nog een leuke speel module] en hier zijn we tot diep in de nacht mee door gegaan. Moge duidelijk zijn dat Raistlin hier _niet_ aan meedeed. Wel een andere mage; maar dat is weer een heel ander verhaal....

<=== Naar de Inhoudsopgave