Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 07:58:00

<=== Naar de Inhoudsopgave

Allerlei info over Plantasiax

Datum: Tue 01 January 2002
Door: Raptor & Henry Haggard
Dit Verhaal gaat over: Plantasiax Info

Zelfs in een fantasy-setting is een achtergrond nodig. Niet alleen van de personages, maar ook over waar ze vandaan komen, inclusief lokatie beschrijvingen. Een kaart kan daarbij heel zinvol zijn. Van het Huis Plantasiax, Eerste Huis van nachtelfen, is het volgende bekend.Klik op een gebouw om er meer over te weten te komen.
-. De poort terug. 4. De grote brug, ontmoetingspunt van binnen en buiten. 3. Vesting van het Eerste Huis. Hier worden allianties gesmeed, of weer verbroken. 9. De magiers school. 11. Algemeen nachtelfen-verblijf, leerplaats bij uitstek. 5. Brug des Duels. 7. De vulkaan. 8. Het Web. 6. De arena. 10. Het straf-eiland. 2. Het wapen van Plantasiax. 1. Het wapen van Matalics. Wijs een gebouw aan om daar meer informatie over te verkrijgen.


0. Inhoudsopgave

 • 0. Inhoudsopgave.
 • 1. Het wapen van Matalics.
 • 2. Het wapen van Plantasiax.
 • 3. Een "korte" uitleg over de huizen.
 • 4. De Grote Brug.
 • 5. De Brug des Duels.
 • 6. De Arena
 • 7. De Vulkaan.
 • 8. Het Web, de Priesteressen Tempel.
 • 9. De Magiërs School.
 • 10. Het Straf-Eiland.
 • 11. Overzicht der Ordes.


  1. Het wapen van Matalics.

  Matalics Wapen Symbool Het wapen van de Federatie Matalics bestaat uit het silhouet van de zilveren draak Matalics die met haar gouden randen door de hemel vliegt. Daarbij bedekt Zij met haar machtige vleugels de twee manen die de wereld Plantasiax heeft.

  Dit wapen staat voor de kracht en de bescherming die door Matalics gegeven wordt. Elk waardig lid van Matalics draagt dit wapen op zijn kostuum en/of op zijn wapen. Elk lid dat dit wapen draagt is ook trots dat hij (of zij) dit wapen mag dragen. Elk lid dat het wapen van Matalics draagt zal ook nooit een ander lid van Matalics aanvallen.


  2. Het wapen van Plantasiax.

  Plantasiax Wapen Symbool Het wapen-symbool van Plantasiax is een gouden cirkel, met daarin een rode driehoek met een gouden rand. Buiten deze driehoek duidt een lijn de scheidingslijn aan tussen onder de grond (bruin met gouden plant-lijnen) en boven de grond (zwart (hier blauw) met witte wolken). In deze driehoek staat een gouden kelk, versierd met edelstenen wat staat voor de welvarendheid van het huis.


  3. Een "korte" uitleg over de huizen.

  Een nachtelf word geboren in een Huis, dit is een soort van clan. In zo'n Huis zitten verschillende families die met elkaar samenwerken om het Huis sterker te maken. Ieder Huis hoopt ooit het Eerste Huis te worden. Dit omdat andere huizen hen dan met geld, materiaal en manschappen overladen als eerbetoon. Ieder Huis word geregeerd door de sterkste vrouw, de MATRON (die van het Eerste Huis heet de QUEEN MATRON). Deze kiest haar opvolger (meestal is dit degene, die haar vermoordt of die het beste voor het Huis kan zorgen in haar visie). Als een nachtelf niet bij een Huis hoort dan kan een willekeurig Huis deze nachtelf in lijven (uitgezonderd de huurlingen). Als je uit je Huis word gezet is dit voor een nachtelf de grootste belediging of schande die deze zich maar kan bedenken. Ook al is het, het laagste Huis.

  Als men niet langer bij een Huis zit, heeft men als nachtelf twee keuzes:

 • je pleegt zelfmoord;
 • je biedt je diensten aan aan de hoogste bieder. Wanneer een Huis vernietigd dreigt te worden, zie je meestal dat een groot aantal Priesteressen met enkele nachtelfen een nieuw Huis oprichten. Als hen dit niet lukt, rest hen alleen nog maar de plek van huurling.

  Het Eerste HUIS - Plantasiax.

  Plantasiax is Het Eerste HUIS der Nachtelfenen op de wereld Plantasiax. Het waren hun Nachtelfen die aan het begin van de oprichting van de Federatie Matalics stonden. Het waren hun Nachtelfen die de laatste verdedigers waren van Het Offer.

  Het is tevens Dit Eerste HUIS Plantasiax dat de uiteindelijke geschillen tussen de andere Huizen beslecht.

  Wanneer er een patrouille van Plantasiax de QUEEN MATRON escorteert, wordt een vaandel met dit symbool duidelijk zichtbaar gedragen. Daarnaast is dit symbool ook te zien op de cape van enkele hoog-geplaatste leden van het huis. Of ze het symbool ook 's nachts dragen is meestal een groot raadsel, maar ga er maar vanuit dat we dan niet op zullen vallen in het duisternis (de nacht is tenslotte hun vriend).

  Waarom werken huurlingen in groepen?

  Om te voorkomen dat een huurling zomaar bij een Huis wordt ingelijft, werken ze meestal samen in een grote groep. Zo'n groep kan uiteindelijk zelfs meer macht verkrijgen dan menig Huis (er gaan zelfs geruchten rond dat in sommige gevallen de huurlingen meer macht hebben dan het Eerste Huis in dat gebied). Groepen huurlingen worden meestal Bregan d'aerthe (uitspraak: "breg-gan da-eirth") genoemd. Een groep Bregan d'aerthe's huurt meestal een enkeling of een paar duizend uit aan hen die genoeg goud heeft. Als lid van deze groep huurlingen ben je loyaal aan hen die je betalen, zolang je je goud maar kan uitgeven.

  Als een Bregan d'aerthe geen goud vraagt voor haar/ zijn acties dan betekent het meestal dat:

 • er een hoge beloning te behalen valt als men wint;
 • er een ere-schuld moet worden ingelosd;
 • een huurling naam probeert te maken;
 • bij de tegen partij iets (of iemand) zit die de betreffende persoon pissig heeft gekregen.

  Er zijn zelfs huurlingen geweest die lid zijn geworden van een Eerste Huis en daar een leiding-gevende positie hebben gekregen.

  Waar is een nachtelf bang voor?

  Meestal voor gezichtsverlies of falen. Dit betekent dat de nachtelf niet zo serieus genomen wordt door de andere. Als een nachtelf alleen door een gebied kan gaan betekent het meestal dat de nachtelf of heel erg goed is of levensmoe. Beide gevallen komen zelden voor.

  Waarom zijn nachtelfen op elkaar aangewezen, waarom lopen ze niet alleen rond?

  Het antwoord hierop is vrij simpel. Andere rassen hebben, geheel te onrechte natuurlijk, het verkeerde beeld dat nachtelfen allemaal moordenaars en dieven zijn. Om te voorkomen dat ze gelijk vermoord worden, lopen ze meestal in groepen rond. Boven de grond waar de meeste fout ge-informeerde rassen wonen, zijn er ook een groot aantal wezens die niet helemaal weten wat mijn en dein is. Bij nachtelfen, zeker die die boven de grond komen, is de vaardigheid in hanteren van wapens net iets beter dan die van bovengronders.

  Wat zijn de grote verschillen met een Huis en een koninkrijk?

  Een Huis kan enkele honderden meters in beslag nemen, maar kilometers in de hoogte (of diepte) door gaan. De grond om het Huis is niet van belang het is eigendom van niemand (al moet hierbij gezegd worden dat iedereen zo ver mogelijk van elkaar af blijft staan i.v.m. oefeningen met kruisbogen en dergelijke). Bij een koninkrijk heb je kilometers grond met bijna niemand erop, waar de bewoners zeer verontwaardigd zijn als je er op komt (bij nachtelfen maakt niemand zich druk of je op de grond komt zolang je maar de gebouwen met rust laat).

  Een koninkrijk heeft meestal geen strategische ligging. Mensen bouwen gewoon ergens een huis, kasteel of hut en zeggen dan dat alles wat ze kunnen zien nu hun eigendom is. Nachtelfen bouwen hun Huis daar waar de meeste grondstoffen zijn, de beste verdediging of de betere uitkijk is en het liefst geheel zelf verzorgend kunnen zijn of vinden.

  Een Koninkrijk moet een enorm oppervlak verdedigen met een handvol vechters, Nachtelfen verdedigen een zeer klein oppervlak met heel veel verdedigers, magiërs, Priesteressen, huurlingen, huisdieren, vallen en alles wat zij nog kunnen bedenken. Waarbij gezegd moet worden dat alles binnen het Huis zo geregeld is, dat het onmogelijk is dat iemand per ongeluk verder kan komen dan 3 millimeter vanwaar hij of zij moest zijn. Bij Koninkrijken kan men er in en uit lopen voordat je er zelf, zelfs erg in had.


  4. De Grote Brug.

  Bij de ingang van het gebied der nachtelfen is een grote brug. Al ver voordat men deze ingangsbrug nadert, is men al zichtbaar voor de nachtelfen. Is men De Grote Brug genaderd, dan hebben de nachtelfen al een taktiek klaar over hoe zij je kunnen overwinnen.

  Degene die zich het langst blijven verbazen over de diepe kloof, die overbrugd wordt, zullen meestal ook degene zijn die het het langst zullen blijven leven.


  5. De Brug des Duels.

  Een andere brug is de Brug des Duels. Op deze brug kan men elkaar niet ontwijken (of men moet spontaan besluiten om de brug niet meer over te hoeven steken). Menig duel is hier begonnen, menige nachtelf kwam hier tot de conclusie dat degene tegenover hem toch hoger in rang was dan hij/ zij ingeschat had.

  Dit is daarom ook een plaats waar het respect naar elkaar het duidelijkst (en het meest overdreven) zichtbaar is.


  6. De Arena.

  Hier beginnen de meeste nachtelfen hun opleidingen van een krijger tot een gevaarlijke vechtmachine. Ze leren diverse basis-vaardigheden, zoals snelheid en behendigheid.

  Nachtelf hiërarchie

  (Voor bij de mannen)

  Bij nachtelfen zal de rang worden ingedeeld naar ervaring en verdiensten. Onderling zal er geen moord en doodslag gelden (of in ieder geval zal het niet normaal zijn. Dit is alleen voor binnen in een huis. Een ander huis kan zonder probleem uitgemoord worden). Ze lijken misschien op drowTM maar ze zullen op dat punt sterk afwijken.

  Alle nachtelfen beginnen met de zelfde rang en orde. Door middel van testen en opdrachten kunnen ze in rang en orde stijgen of leidinggevende posities verkrijgen in hun orde.

  Een nachtelf komt in het begin in aanmerking voor de orde van de schorpioen, met de rang van nachtelf. Dan heeft de nachtelf al een training achter de rug, van tig-jaar. Zodra een nachtelf de rang van Krijger heeft behaalt, mag hij/ zij proberen om naar de volgende orde te gaan.

  De rangen.

 • Nachtelf: Na de school te hebben doorstaan is de nachtelf een nachtelf.
 • Krijger: Na het behalen van 3 opdrachten is de nachtelf een krijger.
 • Luitenant:Na het behalen van 6 opdrachten is de nachtelf een Luitenant, de tweede persoon binnen een nachtelfen groep .
 • Alfa: Na het behalen van 12 opdrachten is de nachtelf een Alfa, de leider van een groep nachtelfen.

  De ordes.

 • Schorpioen:Dit is hun begin punt. Iedere nachtelf begint als schorpioen om hinderlagen te leggen en onverwachts in de aanval te gaan. De gevechten zijn over het algemeen 1 op 1.
 • Wolf: Dit is voor de gevorderde. De nachtelfen die zich hier bevinden, kunnen in groepsverband als een persoon handelen, hinderlagen leggen en vechten.
 • Griffioen: Dit is het gebied voor de elite. Hier zitten nachtelfen die en alleen en in groeps-verband werken. Terwijl een wolf of schorpioen zich zal verstoppen zal een griffioen dat niet doen. Zij laten duidelijk zien dat zij aanwezig zijn.

  Spreukers.

  Nadat een nachtelf-spreuker van de magiërsschool komt, is deze niet geschikt om bij de schorpioenen, wolfen of griffioenen te beginnen. Een spreuker komt in de orde slang (Scholing) als het een genezer is, of de orde basiliek (Scholing) als het een magiër is. Als laatste is er de orde van de Spin (Het Web), echter hierin mogen alleen priesteressen en vrouwelijke luitenants van de andere twee ordes komen.

  Nachtelfen die en spreuker en vechter zijn.

  Deze nachtelfen kunnen kiezen waar zij naar toegaan, naar de schorpioen, slang (Scholing) of basiliek (Scholing) (of bij een priesteres naar de Spin (Het Web)). Iedere orde hecht grote waarde aan een combinatie van spreuker en vechter (ook al zal deze nachtelf dan niet zo snel in rang stijgen, ze zijn zeer waardevol).

  Anderen.

  Niet iedere vaardigheid/ beroep heeft een orde, niet iedere vaardigheid heeft hier behoefte aan (lees: andere ordes werken dit heel hard tegen!). Er is b.v. geen orde van spionnen, alchemisten of dieven. Deze zijn namelijk zeer waardevol binnen de andere ordes. Daarom worden deze ook niet toegestaan om een eigen orde te beginnen (je weet dan nooit wat ze gaan doen!).

  De opdrachten.

  Met de opdrachten worden bepaalde vaardigheden getest. De opdrachten om binnen in de orde te stijgen zijn:

 • Van nachtelf naar krijger: Vaardigheid - behendigheid - snelheid.
 • Van krijger naar luitenant:Inzicht - doorzettingsvermogen - loyaliteit.
 • Van luitenant naar alfa: Leiderschap - opofferingsvermogen - loyaliteit - inzicht - waakzaamheid - immuniteit.

  Het veranderen van orde.

  Een krijger mag proberen om van orde te veranderen. Als dit hem lukt, dan gaat deze krijger van schorpioen naar wolf en begint daar met de rang van Nachtelf. Als deze de rang van krijger heeft behaald, dan mag de wolf krijger proberen om naar de griffioen te gaan.

  Als iemand een hogere rang heeft in een orde dan krijger dan valt deze een rang lager uit in de volgende orde.

  Bijvoorbeeld: een alfa van de schorpioenen kan een luitenant worden van de wolven. Een luitenant van de wolf kan een krijger van de griffioen worden.

  De opdrachten om van de ene orde naar de andere orde te stijgen.

 • Van schorpioen naar wolf:Teamgeest - groepsbelang - uithoudingsvermogen - kracht.
 • Van wolf naar griffioen: Eer - moed - inzicht - eigen kennis - taak.

  Het falen van een opdracht.

  Als een nachtelf faalt voor een opdracht, mag deze zich verheugen op de begin-rang van zijn orde (dit geldt ook als de nachtelf al een alfa was en een opdracht niet met succes heeft afgelegd!).

  Als een nachtelf wil, kan hij/ zij aanspraak maken op een Goden-opdracht om niet in positie te dalen na het falen van een opdracht. In een Goden-opdracht worden 5 nachtelfen uit iedere orde gekozen. Deze staan of in groepsverband (van maximaal 2), of alleen in een parcour. Als de nachtelf dit parcour haalt, zonder hulp van anderen, dan mag deze zijn oude positie behouden. Lukt het de nachtelf niet om het parcour goed af te leggen, dan is de nachtelf dood (een Goden-opdracht mag ook nooit over worden gedaan).


  7. De Vulkaan.

  Dit is de aangewezen plek waar de rituelen gehouden worden. Als een ritueel niet lukt, of dreigt te mislukken, dan worden de touwen doorgesneden die de rituele plek boven de lava houden.

  Hiervoor zijn een aantal punten te noemen.

  1. als het mis gaat snijd men de koorden door en valt alles in de lava (in de meeste gevallen is dan ook alles weg).
  2. omdat men de touwen doorsnijdt als het mis dreigt te gaan, zijn ritualisten geneigd om meer hun best te doen ter bevordering van het juiste ritueel.
  3. zeer weinig wezens willen op deze plek verschijnen als zij een bedreiging zouden kunnen vormen.

  Het lijkt misschien wel vreemd om, zelfs nu nog, door middel van een ritueel naar de bovenwereld of andere werelden te reizen. Zeker met een Grote Poort, waardoor je ook naar de oppervlakte kan komen. De redenen hiervoor liggen bij traditie, tactiek, logistiek en het alom geliefde verrassing element.

  Nachtelfen zijn het nu eenmaal niet gewend om kilometers te reizen naar een bepaald gebied en onderweg iedereen te waarschuwen, of door enkele misplaatste "groot" heersers, die toegang door hun gebied verbieden, tegengewerkt te worden. In de oude dagen van voor de Federatie, toen iedereen elkaar het daglicht, of maanlicht niet gunde was het makkelijk. Iedere tegenstand werd met de grond gelijk gemaakt.

  Nu nachtelfen rekening moeten houden met de gevoelens, regels en grondgebieden van anderen, is het makkelijker om door middel van rituelen van punt A naar punt B te reizen. Dit betekent niet dat nachtelfen geen gebruik maken van de poort. Als er grote problemen zijn, waarbij men niet zonder rituele hulp kan, trekken nachtelfen met een "klein" deel door de poort naar buiten. Dit doen ze om de bevolking te laten zien dat zij zich er mee gaan bemoeien. Dus onschuldige burgers kunnen zich nu nog uit de voeten maken (op dit soort gelegenheden maken ze uiteraard geen misbruik van de situatie om door het gebied van de misplaatste "groot" heersers te gaan en te oefenen als deze hen tegen werkt).

  Verder geeft de rest aan dat ze, als ze willen, mee kunnen gaan en laten zien hoeveel ze verbeterd zijn in hun krijgskunst. Uiteraard is het merendeel van het nahctelfen leger al in het gebied dank zij een ritueel. Het gaat nu eenmaal stukken sneller (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Door een klein foutje hebben ze op zo'n manier ook enkele zeer interessante werelden gevonden. Maar de andere Ritualisten zorgen er heel goed voor dat dergelijke foutjes niet meer voorkomen).

  Naast voornamelijk voor transport zijn rituelen daar natuurlijk niet alleen maar voor. In het Web houden de Priesteressen ook hun Rituelen, uiteraard voor geheel andere doelen. Ook boven de vulkaan worden rituelen gehouden die niets met transport te maken hebben (of je moet naar het hiernamaals gaan mee tellen in transport).

  De soorten rituelen op een rijtje.

  1. Transport: Het vervoeren van troepen, materiaal en bijzonderheden.
  2. Onderzoek: Het kijken wat de effecten zijn op bepaalde wezens/ persoon in een bepaalde situatie. Het veranderen van een wezen in een meer bruikbaar wezen/ persoon.
  3. Ontdekking: Het zoeken naar interessante gebieden.
  4. Studie: Het wegwijs maken van anderen in speciale vaardigheden.
  5. Dank:
   - Aan de Goden (met name aan De Duistere Dame op de speciale dagen).
   - Aan onze voorouders, voor de offers die zij ons hebben gegeven (denk maar aan De Duizend).
   - Aan onze MATRON voor de leiderschap die zij ons bied (er zijn ook ordes die hun Prime eren met een ritueel, maar duidelijk minder vaak dan een ritueel voor de MATRON).
  6. Genezing: Soms zijn er onverwachte effecten als er nachtelfen in een bepaald gebied komen. Of lopen zij een nog onbekende gif of ziekte tegen het lijf. Als normale genezing niet lijkt te werken, mogen de ritualisten kijken wat zij (voor een schade) kunnen uithalen.
  7. Vrij tijd: Heel soms mogen ritualisten, alchemisten, magiërs en druïden een ritueel houden, zonder dat zij opgeven wat zij van plan zijn (deze worden meestal zeer druk bezocht). De verdedigingen rond om de vulkaan worden versterkt en de touwen worden door sterke kabels vervangen. Dit om het ritueel meer vrijheid te geven. Mocht het zo zijn dat iets niet langer onder controle kan worden gehouden, dan mogen kleine groepen proberen om dat, wat los is, weer onder controle te krijgen (voornamelijk beginnelingen doen hier aan mee om te laten zie hoe goed ze wel niet zijn, of dachten te zijn).


  8. Het Web, de Priesteressen Tempel.

  Het web heeft zijn naam te danken aan de dunne pilaren die als draden om de centrale kolom heen gaan. Het web bestaat uit bewerkt marmer dat bij ieder kruispunt een kamer heeft, waarin Priesteressen kunnen mediteren, studeren of trainen (in een kamer komen kan men al als training zien en is alleen toegestaan voor de ouderejaars leerlingen).

  In de centrale kolom zijn verschillende grote zalen, waarin de Priesteressen trainen naar Rang, Ervaring en Vaardigheid. In het centrum van het web is een grote zaal die drie normale zalen hoog is en een enorm beeld van de Godin MATALICS herbergt. Deze draagt in haar klauwen een beeld van De Duistere Dame. Aan Haar voeten zit een beeld van Vypra. De Avatar van De Duistere Dame die uiteindelijk een Godin is geworden.

  Hoewel iedere nachtelf naar de Godin mag bidden, is het voor de mannen verboden om een priester te worden van zowel De Duistere Dame als Vypra. MATALICS kan alleen door paladijnen aangeroepen worden (als er ooit een man waardig zou zijn om deze functie te gaan vervullen, is het nog steeds twijfelachtig dat deze een priester zou worden).

  De beelden schijnen een perfecte weergaven te geven van de twee Godinnen (mannen mogen ter eigen bescherming nooit in deze ruimte komen, laat staan de beelden bezichtigen).

  De Orde van de Spin

  Hierin worden alle Priesteressen getraind, die dan al later of niet bij de Orde van de Spin mogen komen.

  Deze orde is anders dan de andere ordes. Het grootste verschil is dat hier geen mannen toegelaten worden. De Orde van de Spin is de hoogste Orde met het beste van het beste. Iedere Priesteres die hier lid van kan/ mag worden, heeft het potentieel om later, indien zij dat wensen, een eigen Huis op te richten (hierbij kunnen ze dan rekenen op hulp van Het Eerste Huis Plantasiax).

  Wat maakt deze Orde verder zo bijzonder?

  Naast het feit dat er alleen maar Dames lid van mogen worden, zijn het niet alleen maar Priesteressen. Krijgster, Magiësters, Ritualisten alle verschillende onderdelen van de krijgskunst worden hier geïntrigeerd met het hanteren van en aanroepen van de verschillende Godinnen en hun krachten. Het gevolg is dat, zeker de hogere rangen, Priesteressen een leger op zich vormen als Zij ooit uitgedaagd of geprovoceerd worden. De Orde van de Spin heeft een opvallend klein aantal Alfa's, Acht stuks. Deze acht worden zeer zelden in het openbaar gezien. En hoewel Ze geen eigen huis hebben, bezitten Zij wel een eigen pilaar binnen de stad, met daarin manschappen die daar een eigen symbool dragen.

  De Prime van de Orde van de Spin is meestal in het web te vinden (er gaan geruchten rond dat zij al meerdere jaren in meditatie voor de Godinnen zit, terwijl zij haar taken van Prime vervult. Als dit waar is, is Zij een zeer machtige geestbegaafde). Naast de MATRON is Zij de machtigste persoon in de nachtelf samenleving.

  De orde van de spin heeft een bijzonder manier van kennis bewaren. Hun kennis ligt niet alleen in boeken opgeslagen. Een aantal Priesteressen had een dusdanig arsenaal met kennis vergaard, dat Zij na hun overlijden besloten om hun Orde en Godin te blijven dienen (gelukkig komen deze wezens niet uit het web). Alles wat deze Orde beet pakt, kan en zal het gebruiken ter bescherming van de Nachtelfen of ter verbetering van het geheel.

  We weten van een zaal die gemaakt is van levende wezens. Het waren levende wezens toen zij als bouwstenen werden gebruikt. Nu beschermen Zij dat, wat Zij duizend jaar geleden probeerden te roven uit het web. Wat dit is, is ons onbekend.

  Een Spin vangt diegenen die te nieuwsgierig zijn en in het web komen. Deze wezens dienen als voedsel voor de Spin. Het web vangt die wezens die te nieuwsgierig zijn. De Orde verandert hen tot beschermers, bouwstenen, afschrikking en oefenmateriaal. Iedereen kan het web betreden. Alleen Spinnen kunnen het weer verlaten.

  De rangen van priesteressen.

 • Nachtelf Na de school te hebben doorstaan is de nachtelf een nachtelf.
 • Priesteres Na het behalen van 3 opdrachten is de nachtelf een Priesteres.
 • Hoge PriesteresNa het behalen van 6 opdrachten is de nachtelf een Hoge Priesteres, de tweede persoon binnen een nachtelfen groep.
 • Alfa Na het behalen van 12 opdrachten is de nachtelf een Alfa (Zij mag met haar volgelingen een eigen Huis beginnen en Ze kan op hulp rekenen van haar oorspronkelijk Huis als Zij in de problemen komt).


  9. De Magiërs School.

  Hier houdt men zich bezig met magie, met het beheersen van elementaire spreuken en met het genezen en creëren van nieuwe, interessante wezens die ... laten we het er op houden dat ze interessant zijn.

  Er zijn hier 2 ordes, Slang en Basiliek.

  De orde van de Slang.

  Deze orde is van het begin af aan al bezig met genezing (genezing van ons). Om hier hoger op te komen (lees: te stijgen in rang) moet je net als overal testen afleggen.

  Het is bij de genezers en necromancers niet van "hoe meer spreuken je kent hoe hoger je komt." Nee, het is belangrijker om de spreuken die je beheerst, ten volle te kunnen benutten. Maar creativiteit, dus het omgaan met weinig middelen in extreme situaties, is ook een hele snelle manier om hier in rang te stijgen. Of te wel, waar staat slang voor.

  De orde van de slang kan genezen. Er zijn een groot aantal genezers en alchemisten bij aangesloten. Net als dat het gif van een slang een hoop geneesmiddelen kan voortbrengen, zo kan deze orde ook genezen. Maar net als een slang kan deze orde ook doden (van extreem snel tot extreem langzaam).

  Waar deze orde in uitblinkt, is dat ieder lid niet alleen als genezer kan functioneren, maar ook als moordenaar. De dood, zo leert deze orde, hoeft niet het einde te zijn van het lijden van een individu. Waardevolle personen kunnen zelfs na hun overlijden bijzonder nuttig zijn en blijven. Irritante personen, buitenstaanders, veroordeelden die door de dood hun straf proberen te ontlopen, kunnen zelfs waardevolle onderdelen van de samenleving worden.

  Deze orde weet wat recyclen werkelijk betekent. Ondoden komen voornamelijk voort uit experimenten die deze orde uitvoert, of bewust creëert (een waardeloze dief kan een bijzondere goede bewaker worden als hij/ zij als zombie door de gangen rond doolt op zoek naar vers eten). Hoewel deze orde veel met ondoden en genezing bezig is, is er geen link naar de God van de ondood.

  De orde van de Basiliek.

  De Basiliek is de koning onder de slangen. Zijn blik doet andere wezens verstenen. Zijn beet is altijd dodelijk. Dit is de orde waarbij de magiërs, alchemisten, druïdes en ritualisten komen om zich na hun opleiding te verdiepen in de verschillende richtingen van elementaire magie, alchemie en rituelen.

  Iedereen die zich hier aanmeldt, kan er op rekenen dat ze worden aangenomen (ook al is het als slachtoffer bij rituelen of spreuken). Zelfs vechters worden hier binnen opgeleid tot respectabele magiërs of druïdes (het is altijd prettig om ook hier wat verstand van te hebben in een gevecht, zeker als je tegenstander dat niet heeft).

  Wat hoog staat bij deze orde is de drang naar perfectie. Wat perfectie is, is voor bijna iedereen anders, maar ...

  Basilieken worden zelden in grote groepen gezien, net als slang. In de meeste gevallen gaan leden van deze orde mee met een missie van een van de krijgers-ordes. Hierbij geldt dat de hoogste rang telt. De vechters binnen deze orde zijn absoluut niet minder dan volledige krijgers van Schorpioen, Wolf of Griffioen. Deze twee ordes hebben zelfs elite krijgers die met licht harnas en een enorm spreuken arsenaal menig leger de baas zijn.

  De rangen van spreukers.

 • Nachtelf Na de school te hebben doorstaan is de nachtelf een nachtelf.
 • Genezer/ MagiërNa het behalen van 3 opdrachten is de nachtelf een genezer/ magiër.
 • Luitenant Na het behalen van 6 opdrachten is de nachtelf een Luitenant, de tweede persoon binnen een nachtelfen groep.
 • Alfa Na het behalen van 12 opdrachten is de nachtelf een Alfa, de leider van een groep spreukers.


  10. Het Straf-Eiland.

  Erger dan gezichtverlies of falen is de (tijdelijke) verbannening naar het Straf-Eiland met De Toren. Hier worden al die wezens gebracht die om de één of andere reden een misdrijf hebben gepleegd die nog geen straf verdienen die in de arena mag worden uitgevoerd.

  Meestal als er al een nachtelf naar toe wordt gestuurd, is deze al geen nachtelf meer als hij/ zij daar aan komt. Het is zo "leuk" om te zien wat al die poedertjes nou echt doen. De enkele nachtelf die daar vast komt te zitten, "leert" meestal hoe waardevol het is om NIET tegen je leidinggevende in te gaan, of HOE raadzaam het is om niet aan te geven dat het niets voorstelde.

  De Toren.

  De toren zelf is verdeeld in tien bovengrondse niveaus en meer dan twintig ondergrondse niveaus. Ieder niveau is gereserveerd voor een bepaald misdrijf. De enige ingang van de toren is via de deur aan de voet. De veel gebruikte uitgang is via een kilometers lange put de diepte in.

  Het bovengrondse gedeelte.

 • Niveau 1) Hier vinden we alle nachtelfen die niet genoeg hebben laten blijken dat een Priesteres van de Orde van de Spin heel belangrijk is.
 • Niveau 2) Deze is gereserveerd voor al die nachtelfen die of te waardevol zijn om te doden (te denken valt aan het bezitten van speciale vaardigheden die andere Priesteressen NOG niet bezitten), of nog op een lijst staan met: "Geen idee wat dit poeder gaat doen!"
 • Niveau 3) Dit is de rustplaats voor al die cultureel sociaal misbegrepen nachtelfen, die om de één of andere rede niet in staat waren om een bevel uit te voeren. Als speciaal welkoms-geschenk, zodat zij zich niet eenzaam voelen, krijgen zij dagelijks een rug-massage met de kat.
 • Niveau 4) Hier kan men wezens vinden die 'per ongeluk' op de verkeerde plek waren (in de kamer van een Priesteres, voorbij de poort, waar alleen nachtelfen mogen gaan, in de wapenkamer van een andere orde, enz, enz).
 • Niveau 5) Hier vinden we voornamelijk bovengrondse bezoekers die mogen wachten op een 'leuk' uitje naar de arena.
 • Niveau 6) Verbazing-wekkend is dit niveau bijna altijd leeg. Goed er worden wel een gouls en andere ondoden in opgeborgen, maar dat is geen geldige reden, waarom dit zo leeg is. Om op dit niveau te komen is ons momenteel onbekend (en om redenen waar we niet op in willen gaan, gaan we ook GEEN vragen stellen!!!!!!!!).
 • Niveau 7) Hier vinden we een gekleurd gezelschap van dieven en ander tuig. (Let op - deze dieven hebben nog niet kunnen bewijzen dat zij onschuldig waren.)
 • Niveau 8) Magiërs en genezers mogen op dit niveau experimenteren op vrijwilligers die graag ... ...
 • Niveau 9) Ooh zo gelukkig zijn zij die dit niveau mogen halen. Hier komen al die nachtelfen die al eens eerder naar de toren zijn gestuurd en er nogmaals heen mogen. Hun vreugde-kreten zijn soms zelfs op het vaste land te horen.
 • Niveau 10) De toren heet ook wel eens de brandende toren van bloed. Hier mag men er achter komen waarom dit zo heet.

  Het ondergrondse gedeelte.

  Het ondergrondse gedeelte is speciaal voor wezens gereserveerd voor wezens die geen nachtelf zijn (of dat niet meer zijn).

 • Sub-niveau 1) Hier vinden we die creaties die nog min of meer als nachtelf door kunnen gaan, als men hen genadig genoeg is.
 • Sub-niveau 2) Hier worden de creaties getraind om met hun nieuwe lichaam en ledematen om te gaan (een paar van de grootste helden uit de arena zijn vanuit dit niveau gekomen).
 • Sub-niveau 3) Heel soms krijgen we een speciaal verzoek om te kijken wat er gebeurt als we wezens met andere gaan kruisen (meestal krijgt er dan één van deze twee wezens extra eten).
 • Sub-niveau 4) Hier komen al die wezens die van uit Sub Niveau 3 zijn voort gekomen. Als zij in de maatschappij geïntergreerd kunnen worden, mogen zij van het eiland af!
 • Sub-niveau 5) Hier vinden we met name de meest gruwelijke creaties ... ... Zelfs als wachter of bewaker werken op dit niveau is een straf.

  Sub niveau 6 tot en met 14.

 • Sub-niveau 6) Hier vinden we Elfen
 • Sub-niveau 7) Hier vinden we Dwergen
 • Sub-niveau 8) Hier vinden we Feeën
 • Sub-niveau 9) Hier vinden we Nimfen
 • Sub-niveau 10) Dit Niveau is ons onbekend.
 • Sub-niveau 11) Dit Niveau is ons onbekend.
 • Sub-niveau 12) Dit Niveau is ons onbekend.
 • Sub-niveau 13) Dit Niveau is ons onbekend.
 • Sub-niveau 14) Dit Niveau is ons onbekend.

  Sub niveau 15 tot en met 19.

  Na dit niveau zijn er alleen nog maar gevangenen die als bewakers rond lopen, kruipen, fladderen, enz. Nachtelfen plegen liever zelf zelfmoord dan dat zij hier moeten werken.

 • Sub-niveau 15) Ook dit Niveau is ons onbekend.
 • Sub-niveau 16) Ook dit Niveau is ons onbekend.
 • Sub-niveau 17) Ook dit Niveau is ons onbekend.
 • Sub-niveau 18) Ook dit Niveau is ons onbekend.
 • Sub-niveau 19) Ook dit Niveau is ons onbekend.

  Sub niveau 20 en lager.

  Deze niveaus zijn speciaal gepreserveerd voor mensen.


  11. Overzicht der Ordes.

  Arena Het Web Magier Genezer
  Begin Nachtelf Nachtelf Nachtelf Nachtelf
  Na 3 opdrachtenKrijger Priesteres Magier Magier
  Na 6 opdrachtenLuitenant Hoge priesteresLuitenantLuitenant
  Na 12 opdrachtenAlfa Alfa (Matron ?)Alfa Alfa
  Begin Schorpioen Basiliek Slang
  Gevorderd Wolf Spin
  Elite Griffioen Prime Spin


 • <=== Naar de Inhoudsopgave