Verhalen

Fri 19-Apr-24 - 08:48:35

<=== Naar de Inhoudsopgave

Kostuums met handigheidjes

Datum: Thu 15 May 2003
Door: Henry Haggard
Dit Verhaal gaat over: Overleven

Uiteraard heb je voor je personage een prachtig kostuum in gedachten, of al gemaakt. Maar voor meer speel-plezier, of om je personage het spel langer te laten overleven, kan je het kostuum uitbreiden met diverse handigheidjes.

Overlevingskansen vergroten.

Net als bij het tafel-rollenspel, wordt ook bij het Life Rollen Spel de overlevingskans medebepaald door de spullen die je bij je heb, of die je mee kan nemen. Zal een vechter overwegens wapens meenemen, hij zal ze toch ergens op zijn lichaam moeten opbergen, wilt hij bij het gevecht zelf niet belemmerd worden door wat hij allemaal in zijn hand meedraagt. Ook is er niet altijd iemand in de buurt om te vragen of hij het overschot aan wapens even wilt vathouden. Natuurlijk kan de vechter een riem omhebben met een rij schedes eraan. Maar dat is alleen echt handig bij zwaarden (of bijlen).

Ook wilt een ander type personage niet de hele tijd met zijn handen vol spullen rondlopen. Hij (of zij) wilt de spullen of zo gauw mogelijk dumpen, of neemt (meestal als eerste) een rugzak mee om vol te stoppen. Maar, er zijn meer truken.

Denk hierbij goed na over wat je allemaal mee wilt nemen, zoals touw, lantaarn, pouches, toverboek, scrolls, het heilige voorwerp van een tempel, de magische kristal. Er zijn LRP-spelleiders die een hindernis plaatsen waarbij zo'n op het oog onbelangrijk voorwerp onmisbaar is.

Bedenk ook hoe je bewaar-plaatsen voor deze voorwerpen op (of aan) je kostuum kan bevestigen, zonder dat je veel tijd kwijt bent om ze te voorschijn te halen.

Wapens.

Het dragen van een riem is altijd aan te bevelen. Er kunnen diverse schedes voor de zwaarden aan een riem hangen. Let op op welke plaats je de schedes draag. Als je rechtshandig zwaardvecht, is de makkelijkste plek voor een schede aan je linkerkant.

Pijlen worden meestal in een pijlen-koker op de rug gestopt. Hoe groter de koker, hoe meer pijlen je kan meenemen, maar ook hoe meer je in een bosrijke omgeving belemmerd wordt, doordat er bijvoorbeeld iets achter een tak blijft steken. Voor kleine mesjes (dolken) kan je schedes aan je armsmouwen of je broekspijpen naaien. Werpschijven kan je in diverse zakjes stoppen, die je aan je kostuum genaaid heb.

De riem als draagvoorwerp.

Naast een rugzak is ook de riem een uitstekend draagvoorwerp. In leger-winkels verkopen ze diverse soorten riemtasjes die aan de riem gehangen kunnen worden. Men kan ook zelf een (grote) riemtas maken en deze bijvoorbeeld aan de achterkant van de riem hangen. Eigen ervaring leert dat je er (naast veel spulletjes) ook grote voorwerpen in kunt dragen terwijl je toch beide handen vrij heb.

Daarnaast kan je de riem prepareren en er een rijtje musketon haken aan hangen. Wanneer deze taktisch om de schede(s) geplaatst worden, kan je er snel pouches, scroll-kokers en ander hang-werk aan vastklikken of hangen.

Vrouwen in het voordeel.

Vrouwen hebben 1 verstopplaats in hun voordeel, mits ze niet met een grote decoletee lopen. Zij kunnen namelijk ook tussen hun borsten een klein voorwerp kwijt, bijvoorbeeld een dolkje of een kleine pouch. Deze is hier niet alleen goed uit het zicht, maar men is ook erg terughoudend om deze plaats te onderzoeken naar waardevolle spullen.

De cape.

De meeste personages zie je ook met een cape rondlopen. Waarom? Een cape is multi-functioneel. Hij geeft niet alleen extra bescherming bij de gevechten (alhoewel hij hier ook extra in de weg kan zitten), hij bezorgt ook extra camouflage (vooral als er een kap op zit, of wanneer het duister is), hij geeft bovendien extra warmte in de koude nachten en aan de binnenkant van een cape kan je ook nog allerlei zakjes en zakken naaien om spulletjes of werpwapens in te stoppen.

De praktijk.

De praktijk leert dat je met al deze handigheidjes een enorme hoeveelheid aan spullen mee kan nemen, zonder dat je terughoeft naar de basis om tijdelijk wat neer te leggen, of wat anders op te halen. Juist zoals het hoort voor een echte avonturier.

<=== Naar de Inhoudsopgave