Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 08:28:21

<=== Naar de Inhoudsopgave

Nachtelfen

Datum: Wed 01 January 2003
Door: Raptor
Dit Verhaal gaat over: Personages

Bij het uitwerken van de nachtelfen heeft Matalics zich laten inspireren door het dierenrijk en wel name door de mieren, wespen, schorpioenen en bepaalde spinnen die in groepsverbanden leven.

Nachtelfen (zowel man als vrouw) zijn lenige zwart-gehuide wezens met puntoren en wit of grijs haar. De vrouwen zijn in het algemeen een stuk groter, leniger, slimmer en sterker dan de mannen. Nachtelfen hebben een éénvoudige stelling: "Of je bent nachtelf, of je bent iets anders."

Bij de nachtelfen heerst een matrichaal systeem (de vrouwen heersen over de mannen). Zij zijn georganiseerd in huizen, welke geleid wordt door een Matron, de krachtigste, sluwste, dominantste vrouw van de groep. En zij zullen dat duidelijk laten merken ook in hun gedrag. De meeste nachtelf-vrouwen zijn priesteressen en aanbidden slechts 1 duistere godheid (De Duistere Dame), hoewel een tweede godheid (Vypra) ook zeer geliefd is. Het zijn ook alleen de vrouwen die de priester-funktie kunnen vervullen. Nachtelf-mannen kunnen geen priester zijn.

Het eerste huis heet Plantasiax. Tijdens een Matalics evenement is Plantasiax overwegend een monster-huis (d.w.z. de spelleiding bepaalt wanneer dit huis ingezet wordt om de rust weer te handhaven). Tijdens een evenement van een andere organisatie kunnen er spelers van Plantasiax met de groep meegaan (daadwerkelijk als speler).

In de geschiedenis van Matalics zijn het de nachtelfen van Plantasiax geweest die voor de oprichting van de Federatie Matalics gezorgd hebben. Zij hebben daarom ook een belangrijke tijd-in rol op onze evenementen en in onze groep.


Groepsverband en samenwerking

Het groepsverband is heel belangrijk voor nachtelfen. Een nachtelf sterft - de Groep leeft door. Een nachtelf sterft - het Huis leeft door. Een nachtelf sterft - maar de Orde blijft bestaan. De daden van een individuele nachtelf worden weergegeven door onder andere zijn/ Haar rang.

Doordat er hier (hopelijk) geen onderlinge strijd met moord en doodslag hebben, maar een rang die je als speler met je personage moet verdienen, hebben wij (in tegenstelling tot drow(TM)) een speelbaar iets. Het maakt niet uit of je een man of vrouw bent, je bent nachtelf. En een nachtelf vervult testen om hoger in rang en aanzien te komen. Als je een bepaalde rang hebt, betekent het echter nog niet dat je ook de leiding Moet nemen (je kan ook iemand aanwijzen die verantwoordelijk is voor een taak, of als je een hogere rang hebt dat de leider van een groep je met rust moet laten omdat je met andere zaken bezig bent).

<=== Naar de Inhoudsopgave