Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 08:24:06

<=== Naar de Inhoudsopgave

Het verschil tussen mannen en vrouwen.

Datum: Fri 01 January 1993
Door: Diverse auteurs
Dit Verhaal gaat over: Mannen en Vrouwen

 • Noot vooraf: Ten tijde van Fido, een echomail systeem, was er een netwerk ICN (International Conflictgames Network). Tegenwoordig zou zo'n netwerk newsgroepen, of internet-fora heten, maar toen was Fido de norm. In één van de area's (te vergelijken met 1 newsgroep) was een Herberg (soort van café), De Gillende Geit genaamd. Hierin mochten aangeslotenen alleen maar berichten plaatsen uit naam van een fantasie personage. Onderstaand verhaal is daarom ook door enkele personen geschreven.

  Buiten op het terras van De Gillende Geit zitten een aantal personen aan een tafeltje:

 • Barf, Dwarf, Fighter
 • Findolm, een oude magic-user
 • Quetza, een man met geheugenverlies en een geheimzinnige doos
 • Tan Tuhseeh, Elvin, Priestess of Elohna
 • Trees Chikquip, Throwing Mistress (en dwarf-hater)

  Naar aanleiding van Quetza, die blijkbaar niet weet wat een man of een vrouw is, legt Tan Tuhseeh dat uit.

  Quetza zei: "Man? Man? Ben ik een man?"

  Barf antwoordde: "Euhh.... oops, mijn excuses dame!"

  Quetza: "Hee? Ben ik dan een dame? Sorry hoor! Maar ik ben mijn geheugen een beetje kwijt. Wat is dat? 'Dame?' En wat betekent 'Man' eigenlijk?"

  Daarop begint Tan te vertellen.

  "Kijk, alle rassen zijn onder verdeeld in twee hele grote groepen. De ene groep wordt mannen genoemd, de andere groep wordt vrouwen genoemd. Vrouwen worden eerbiedig ook wel met dame aangeduid en mannen met heer.

  Tja, waar herken je ze aan. Nou, zoals ik, ik ben een vrouw. Als je goed naar me kijkt, hier, zie je dat ik op borsthoogte twee ronde vormen heb."

  Tan trekt haar licht-groene cape eens strak om haar borstkas, zodat haar borst-vormen goed zichtbaar zijn.

  Tan vervolgt haar uitleg. "Iedereen, bij wie je duidelijk deze ronde vormen ziet, dat is een vrouw. Trees, diegene die zo afwijzend reageert, is ook een vrouw. Dat kan je bij haar veel duidelijker zien, vanwege haar bruine bovenstukje."

  Tan wijst naar het bovenstukje van Trees. Trees is niet echt gelukkig dat Tan zo uitgebreid zit te wijzen en uit te leggen.

  Tan vervolgt. "Een ander duidelijk kenmerk, kan je bij deze dwarf zien. Hij heeft al dat haar aan zijn kin zitten. Dat is een baard. Iedereen, die zo'n baard heeft, lang of kort, dat zijn mannen. Deze dwarf Barf is dus een man."

  Tan wijst nu naar de baard van Barf.

  Tan vervolgt, terwijl ze nu naar Findolm wijst. "Deze oude man hier, tja, die heeft geen ronde vormen, zoals ik of Trees, maar hij heeft ook geen baard. Er blijft namelijk een grote groep over, waarbij je het verschil niet zo goed kan zien. Dat is meteen de moeilijkste groep. Dan kan je het beste vragen, of het een man is of een vrouw. De meesten zullen je dan wel vreemd staan aan te kijken, maar als je het weten wil, mag je er toch naar vragen, vind ik. Als je het niet vraagt, kom je er nooit achter."

  Na een korte pause vervolgt Tan. "Als zo'n persoon dan geen antwoord wil geven, dan is er nog een truuk. Dan moet je wachten tot die persoon helemaal geen kleren aan heeft. Als je dan tussen de benen kijkt, zit het verschil daar, onder aan het onderlichaam aan de voorkant. Bij mannen hangt daar nog een extra lichaamsdeel aan. Die hangt of steekt naar buiten. Bij vrouwen hangt daar niets, omdat dat allemaal in het lichaam zit."

  Quetza keek onbegrijpelijk naar Tan. Ze zegt: "Waarom dat zo is, weet ik ook niet. Wij priesteressen van Elohna weten niet alles. Maar de goden hadden er vast een nuttige bedoeling mee. Wat ik wel weet is dat dit hangende lichaamsdeel van mannen en het interne lichaamsdeel van vrouwen gebruikt worden om nakomelingen te ... euh ... maken. Dus nu kan je ook zelf bepalen of je een man (heer) bent of een vrouw (dame)."

 • <=== Naar de Inhoudsopgave