Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 08:44:02

<=== Naar de Inhoudsopgave

Gilde van het Goud

Datum: Fri 25 November 1994
Door: Lion-O & Henry Haggard
Dit Verhaal gaat over: Avontuur GvG

 • Noot vooraf: Ten tijde van Fido, een echomail systeem, was er een netwerk ICN (International Conflictgames Network). Tegenwoordig zou zo'n netwerk newsgroepen, of internet-fora heten, maar toen was Fido de norm. In één van de area's (te vergelijken met 1 newsgroep) was een Herberg (soort van café), De Gillende Geit genaamd. Hierin mochten aangeslotenen alleen maar berichten plaatsen uit naam van een fantasie personage.
 • Noot 2 vooraf: Een tweede area daar heette Vintek, de naam van de stad van deze herberg. Hier werden complete verhalen geschreven, zonder tussenkomst van een Dungeon Master (of Spelleider). En zonder interupties van andere personen. Onderstaand verhaal is door twee man geschreven.
 • Noot 3 vooraf: Onderstaand verhaal is een (gekuisde) samenvatting van twee jaar schrijfwerk van twee personen in deze area's.

  Inhoud van dit verhaal.

      Noten vooraf
      Inhoud van dit verhaal.
  1. Inleiding
  2. Aan de wandel
  3. Gevangen genomen
  4. De uitbraak
  5. De weg naar de uitgang
  6. Onverwachte tegenslag
  7. De bevrijding
  8. Hoe verder?
  9. Schattenjacht
  10. Naar de uitgang

  1. Inleiding

  /\ [Inhoud]

  In de stad Vintek staat een herberg, De Gillende Geit genaamd. Het is een druk bezochte herberg, want de gelagkamer is altijd gevuld met personen. De éne keer is de gelagkamer vol, een andere keer (vooral 's nachts), zijn er maar enkele personen aanwezig. Vandaag is het niet zo druk. Een sylvan (bos-elvin), Trees Chikquip genaamd, zit aan de toog te genieten van haar geitenmelk. Trees is een gespierde doch zeer lenige vrouw met blond haar in twee vlechten. Ze draagt een lederen rokje en een lederen bovenstukje. Om haar middel hangt een riem met naast enkele buidels een behoorlijke hoeveelheid werpmessen. Haar bruine ogen kijken verveeld de gelagkamer rond. Haar vriendin, Tan, een sylvan priesteres in een groen kleed, zou zo terug komen, maar het duurt zo lang.

  In de gelagkamer is ook een Wizard aanwezig, Raistlin Majere. Een man met een goud-getinte huid, bruin/zilver haar en amber pupillen in de vorm van zandlopers. Aan zijn lange kledij te zien, lijkt hij niet sterk, maar met Hij ziet er niet sterk uit, maar je weet dat nooit met wizards. Ook hij kijkt de gelagkamer rond, alsof hij iemand zoekt. Nu wil het geval dat Raistlin net een nieuwe assistente heeft, een jonge dame met de naam Sheila. Ook zij is niet aanwezig.

  Wanneer Trees voor de zoveelste keer de gelagkamer rondkijkt, vliegt de deur open en stapt er een ventje binnen. Met ferme passen loopt hij naar het prikbord. Hij haalt een briefje te voorschijn en prikt deze op het bord. Voor hij het goed beseft, vliegt zijn hoed van zijn hoofd en is deze met een mes op zijn briefje op het prikbord geprikt. Gillend rent het ventje De Gillende Geit weer uit.

  2. Aan de wandel

  /\ [Inhoud]

  Blij dat er eindelijk een beetje aktie in de tent komt, wipt Trees op van haar kruk. Ze sprint naar het prikbord en trekt haar mes, met hoed en blaadje van het prikbord. Daarna gaat ook zij de herberg uit, nieuwsgierig waar het ventje heen gaat. Al spoedig ziet ze hem en ze besluit om hem achterna te gaan. Echter in de wirwar van straatjes raakt ze hem kwijt. Ze krijgt echter ook het gevoel dat ze bekeken wordt. Trees besluit om verder door de stad te wandelen en merkt ze dat ze gevolgd wordt.

  Op een gegeven moment staat ze stil bij de etalage van De Pawnshop, een soort pandjeshuis waar diverse spullen in de etalage gestald zijn. Daar ziet Trees een scroll met de afbeelding van De Gillende Geit. Als ze goed kijkt, lijken de afbeeldingen op de scroll te bewegen. Ze besluit om deze te kopen. Trees wandelt de Pawnshop in en koopt de scroll. De eigenaar van de zaak vertelt haar dat het een magische scroll is. Trees rolt de scroll op en stopt hem in een koker, die aan haar riem hangt. Zodra ze echter de Pawnshop uitwandelt, ziet ze door wie ze bespied wordt. Zo goed als het kan, achtervolgt nu zij haar achtervolgers. Ver komt ze niet. Enkele straten wordt ze neergemept en weggesleept.

  3. Gevangen genomen

  /\ [Inhoud]

  Het blijkt echter dat ze naar één of ander gilde is gebracht. In het kantoor van de Dwergen Hoofdman wordt Trees bijgebracht. Zij herkent de hoofdman van een gebeurtenis van 67 jaar geleden en de hoofdman herkent haar, toen een bijzonder wild en ontembaar meisje. In haar jeugd heeft Trees ook al met hem te maken gehad en dat was niet fijn. Om kort te zijn, vanwege die gebeurtenis haat Trees dwergen, ondanks dat ze zelf naast het elfs ook dwergs spreekt. Hier leert Trees ook dat deze dwerg hoofdman is van deze gilde, genaamd Het Gilde van het Goud.

  Trees wordt weer bewusteloos gemept en naar de cel onderin het gilde gebracht. De cel waar gevangenen in gezet worden, die de volgende dag lekker gemarteld woorden. In deze cel wordt ze gestript (de ideale foullering), dat wil zeggen dat alles uit gaat. Naakt wordt Trees op de koude vloer achtergelaten.

  Ondertussen is Raistlin ook gaan wandelen door Vintek, want het duurt wel erg lang voordat zijn assistente, Sheila, terug is. Op straat hoort Raistlin geruchten dat een gilde een elvin gevangen genomen heeft. Nu is Sheila een elvin, dus Raistlin denkt dat zij het is die men gevangen heeft. Hij wil haar gaan redden, koste wat kost.

  Via allerlei sneaky truken (en charm-spells) gaat Raistlin op weg naar het gilde. Hij komt in het huis waaronder het Gilde van het Goud is. Hij komt aardig ver, tot zelfs in het cellen-gedeelte. De gevangenen bewaker is echter erg wantrouwend over deze plotselinge visite van een vreemdeling. Al snel wordt ook Raistlin overmeesterd en apart in een cel gezet. Raistlin wordt echter niet gefoulleerd (dat durven ze niet).

  4. De uitbraak

  /\ [Inhoud]

  Trees is ondertussen wakker geworden en heeft eerst haar situatie geïnventariseerd. Bloot, sterk en zeer lenig. Alleen die cel-deur vormt een belemmering. Ondertussen hoort ze wel flarden van het gesprek tussen Raistlin en de bewaker.

  Naast een martelkamer heeft dit gilde ook een beul. De beul is beneden gekomen om de martelkamer voor te bereiden. Daarna wilt hij nog bij zijn "klant" kijken. Hij doet de celdeur van Trees openen en met een knietje (op een wel zéér pijnlijke plaats) wordt hij overmeesterd. Snel doorzoekt Trees de rest van deze paar ruimtes en vindt een zweep enkele steekdingen.

  Maar Trees moet nog een deur door. Trees riep de bewaker, die de deur opent om te kijken wat er aan de hand is. Ook hij wordt overmeesterd. Nu staat trees (nog steeds naakt) in de cellengang. In de kamer waar de bewakers altijd zitten, heeft ze haar kleren teruggevonden, haar lendelap, haar elven schoenen (niets speciaals eraan), haar bruin lederen rokje en haar bruin lederen bovenstukje. Alleen het bovenstukje hebben de bewakers stukgetrokken, de rest doet ze weer aan.

  Daarna hoort ze geluid uit de cel waarin Raistlin zit. Na wat heen en weer gepraat, heeft ze hem bevrijd. En nu ... de weg naar de uitgang zoeken.

  5. De weg naar de uitgang

  /\ [Inhoud]

  Een verdieping hoger liggen twee slaapzalen. Degenen die daar liggen te slapen (zo'n 30 tot 40 personen bij elkaar) zijn uitgemoord. Eerst heeft Raistlin een grote gifwolk in beide zalen gecreëerd. Daarna is het de beurt voor Trees om middels enkele lenige bewegingen de paar overlevenden te trakteren op enkele messteken.

  De akties van Trees en Raistlin zijn niet onopgemerkt gebleven. Want enkele aantal andere gilde leden zijn druk bezig geweest met plannen maken. Is is een manlijke magic-user (een necromancer) Nhar-Del, een aantal hulpjes van Nhar-Del, een vrouwlijke rogue Kindric en een manlijke magic-user in de leer Harry.

  Kindric en Nhar-Del, die een enorme hekel aan vrouwen heeft, krijgen ruzie. Daarna gaat Nhar-Del naar zijn eigen ruimtes om plannen te maken om Trees en Raistlin te overmeesteren. Ook Kindric en Harry maken plannen om ze zelf te overmeesteren. En het zou ze ook mooi uitkomen, als Nhar-Del daarbij ook verslagen zou worden.

  Ondertussen zijn Trees en Raistlin naar de vertrekken van de hoofdman gegaan. Daar treffen ze hem ook aan. Raistlin sluit de deur op af magische wijze. Het is duidelijk dat de hoofdman geen partij voor hen is. Hij probeert ook te vluchten via zijn eigen ruimtes. Trees en Raistlin onderzoekn de ruimtes van de hoofdman. Daar vinden ze in een kast allemaal papieren en documenten over en van het gilde. Ook liggen er een aantal stapels met stoffen voorwerpen. 1 stapel bevat zelfs allemaal licht-blauwe lappen, waarop een afbeelding van een grote gele rechthoekig blok staat (een kostbare goudstaaf?). Een kast in zijn privé vertrek bevat diverse leesboeken, wapens, een kaart en een lijst met namen. Een vertrek verder zien ze de hoofdman in een grote kluis rommelen om door een geheime deur te willen verdwijnen. Een fire-ball belet hem dit echter en als hoopje smeulend as is ook hij overwonnen.

  Trees slaakt een diepe zucht, alsof er een hoofdstuk afgesloten kan worden. Op het bed rusten ze beiden even om de situatie te overdenken en om plannen te maken hoe ze verder gaan.

  6. Onverwachte tegenslag

  /\ [Inhoud]

  Echter, buiten de deur staan Harry en Kindric te wachten tot de deur niet meer door magie op slot gehouden wordt. Nadat de spreuk van Harry, die al een beetje magie kent, aangeeft dat het magische slot uitgewerkt is, openen zij de deur en stappen het kantoor binnen. Trees hoort dit en sluipt van de slaapkamer naar het kantoor, gevolgd door Raistlin. Daar probeert Kindric met ze te praten om gezamelijk Nhar-Del te proberen te overmeesteren. Trees vertrouwt het niet, maar Raistlin gaat onderhandelen, terwijl hij in de stoel van de hoofdman gaat zitten. Hierdoor wordt Kindric razend. Want iemand die op de stoel van de hoofdman gaat zitten, dat kan zomaar niet (volgens haar dan). Ze rent naar de stoel en schreeuwt: "GA UIT DIE STOEL!"

  Voordat Raistlin kan reageren, komt Trees ertussen en houdt Kindric tegen. Beide dames rollen over de vloer. Raistlin schrikt van Kindric en krijgt acuut één van zijn hoestbuien. Per ongeluk aktiveert hij met zijn voeten een knop, die op zijn beurt een groot valluik opent. Zowel Kindric als Trees vallen naar beneden en komen op een stenen vloer terecht in een grote wolk van duister. Het blijkt dat Nhar-Del deze wolk gecreëerd heeft om het oriëntatie vermogen van de dames te belemmeren. Kindric probeert Trees ervan te overtuigen dat het hier gevaarlijk is voor hen alletwee en dat ze het alleen overleven door samen te werken. trees gelooft haar niet.

  Naast de wolk staan Nhar-Del, Dennis (een hoofdhulpje) en een tiental mannen in ene glazenbol te kijken wat er gaande is. Na de val van de vrouwen stapt Nhar-Del in die wolk met donker en grijpt hij Trees van achteren vast. Door die verrassing van Trees lukt het hem om een soort kruid in haar mond te proppen. Hierdoor raken Trees haar spieren verlamd en kan ze alleen maar waarnemen wat er gebeurd. Nhar-Del kleedt Trees totaal uit en met de naakte Trees teleporteert hij naast de pijnbank in zijn werkruimte. trees wordt op de pijnbank vastgemaakt, met haar armen en benen wijd.

  Ondertussen is de hoestaanval van Raistlin overgegaan en verbaast staat hij op en kijkt hij in het gapende gat in de vloer. Maar hij kan vanwege die wolk niet zien waar de dames gebleven zijn. Raistlin gaat terug naar achter het bureau en begint te lezen in een boek, waarin veel informatie over Nhar-Del staat.

  In de duisterniswolk maakt kindric plannen om de manen 1 voor 1 te overmeesteren.

  En terwijl Kindric de mannen overmeestert, begint Nhar-Del zijn sexistische martelkennis op de willoze en naakte Trees bot te vieren. Eerst brandt Nhar-Del met een gloeiende pook al haar okselhaar en ander lichaamshaar weg. Daarna 'masseert' zeer hardhandig hij enkele lichaamsdelen.

  Wanneer het kruis uitgewerkt begint te raken, begint Trees onbewust te plassen. Haar urine verdwijnt echter via een rooster in de grond en wordt door een verschrikkelijk tentakel monster opgeslurpt. Langzaam maar zeker komt er een tentakel door het roostergat, op zoek naar de bron van het vloeistof. Het monster vindt de bron en slurpt het vloeistof zoveel mogelijk op. Trees wordt hierbij behoorlijk in beweging gebracht. Nhar-Del geniet hier zichtbaar van.

  Boven heeft Raistlin een soort dagboek van Nhar-Del gevonden en begint daarin te lezen.

  In de donkere wolk heeft Kindric één van de hulpjes kunnen overhalen om een gevaarlijk plan uit te voeren. Ze legt een touw losjes om haar eigen polsen en zegt het hulpje dat hij haar naar Nhar-Del moet brengen. Zo gezegd zo gedaan. Als het tentakel monster klaar is met slurpen, wordt Kindric naar de pijnbank "gebracht".

  Nhar-Del is de poken aan het verwarmen. Een hulpje houdt Trees haar hoofd omhoog en dwing haar om toe te kijken hoe Nhar-Del met de gloeiende pook een niet nader te noemen plek wilt penetreren. Maar voordat hij hierin slaagt, verschijnt Raistlin in de ruimte van Nhar-Del en roept: "Blijf met je smerige poten van MIJN elvin af!!!" Nhar-Del schrikt hier enorm van.

  7. De bevrijding

  /\ [Inhoud]

  Op dat moment grijpt ook Kindric haar kansen. Ze "bevrijdt" haar armen uit het touw en beveelt degene, die Trees haar hoofd omhoog hield, om haar te bevrijden. Nhar-Del en Raistlin staan elkaar enige tijd aan te kijken en met elkaar te praten.

  Trees bevrijdt haar enkels. Kindric's hulpje helpt haar mee om de overige gilde-mannen in deze ruimte te overmeesteren. Terwijl trees bijkomt van de pijnen beginnen Nhar-Del en Raistlin een magisch gevecht met elkaar.

  Nhar-Del probeert alsnog om Trees te raken met een spreuk, maar die wordt keurig opgevangen door een aantal undeads, ontstaan uit dode gilde-mannen. Nhar-Del ziet de bloodstone om Raistlin's hals hangen, de bloodstone die van Fistandantilus geweest is. Men een panische aktie geeft Nhar-Del Raistlin een magische optater. Raistlin dreunt daarbij tegen de muur. Daar houdt hij zich bewusteloos.

  Door de overvliegende magie worden ook alle overige gilde-mannen getroffen en gedood. Kidric wordt ook getroffen, maar zwaar gewond raakt ze bewusteloos.

  Nhar-Del denkt dat hij de situatie de baas is en hij ketent Trees haar enkels weer op de pijnbank. Daarna gaat hij bij Raistlin kijken. Raistlin, die dit allemaal in de gaten heeft, werpt een handvol agressieve kruiden in Nhar-Del's gezicht. Nhar-Del ligt bewusteloos en Raistlin dreigt het bewustzijn te verliezen.

  Nog steeds bloot bevrijdt Trees zich (weer) van de enkelboeien en loopt naar Raistlin toe. Ze legt Raistlin's hoofd op haar schoot en zorgt ervoor dat hij zijn bewustzijn niet verliest. Als ze echter zegt dat Nhar-Del dood is, schrikt Raistlin hiervan. Hij zegt zenuwachtig: "Hij moet bewusteloos zijn."

  Wanneer Trees nog een keer goed kijkt, zegt ze zuchtend dat hij nog niet dood is. Ondertussen is Kindric bijgekomen en roept ze naar Trees en Raistlin. Trees gaat bij Kindric kijen en laat Raistlin liggen. Kindric zegt tegen Trees dat Nhar-Del dood moet, maar Raistlin is al bezig om met behulp van zijn bloodstone alle krachten uit Nhar-Del te zuigen.

  Daarna vertelt de stervende Kindric aan Trees een aantal dingen. Ze dringt aan om haar donker blauwe mantel te nemen. Ze vertelt over een geheime doorgang op de beneden verdieping van het gilde. En dat Trees haar spulletjes in de donkere wolk liggen. Met een laatste inspanning klemt Kindric hara lichaam tegen die van Trees aan en sterft ze in Trees haar armen.

  Door Nhar-Del's krachten is Raistlin fysiek herstelt en loopt nu zonder staf naar Trees en Kindric. Wanneer Trees hem snikkend vertelt dat Kindric in haar armen gestorven is, reageert hij in eerste instantie koeltjes met: "Ja en?" Later brengt Raistlin Trees naakte lichaam tegen de zijne aan. Terwijl Trees haar emoties laat gaan, glimlacht Raistlin om zijn nieuwe verworven krachten.

  Trees' emoties hebben haar zoveel energie gekost, dat ze in Raistlin's armen van vermoeidheid door haar benen neigt te zakken. Raistlin kijkt nog een keer in Nhar-Del's ruimte rond, om te kijken of hij niets vergeten is. Hij teleporteert hen beide naar de slaapkamer van de hoofdman, samen met de nodige voorwerpen en kledingstukken, waaronder Kindric's mantel. Hij legt Trees op het bed neer en stopt haar in, waarna Trees vrijwel meteen in slaap valt.

  8. Hoe verder?

  /\ [Inhoud]

  Daarna teleporteert Raistlin zich naar de kantine. Hij gaat de voorraadkamer in en treft daar een an aan. Deze wordt eenvoudig door Raistlin weggeteleporteert, welke in de bovengang van De Gillende Geit verschijnt. In de voorraadkamer verzamelt Raistlin eten, drinken en het nodige servies. Daarna teleporteert hij zichzelf weer terug naar de kamer van de hoofdman.

  Terwijl Trees slaapt, krijgt ze een aantal dromen. een droom over Tan, haar elvinnen vriendin. Een droom over haarzelf, Kindric en Raistlin, die om de dode Nhar-Del dansen. En als laatste droomt ze over eten, waar ze recht induikt.

  Raistlin zit te eten en hoort ondertussen trees praten in haar dromen. Hij ziet haar zelfs enkele wilde bewegingen maken. Na enige tijd teleporteert Raistlin zichzelf naar de ruimte van Nhar-Del, waar het hem opvalt dat Nhar-Del's lijk verdwenen is.

  Hierna wordt Trees wakker. Nog steeds naakt kijkt ze naar de voorwerpen en kledingstukken, die op de grond liggen. trees doet hara rokje aan, gespt haar riem met messenschedes om en ze doet Kindric's mantel aan. Haar lendelap en haar bovenstukje zijn stukgemaakt door die $!@#$%#@!% gilde-leden.

  In Nhar-Del's ruimte krijgt Raistlin een soort van visioen. Een vrouw vertelt hem dat hij één van haar meest trouwe dienaren overwonnen heeft. De vrouw probeert Raistlin voor zich te winnen, om zodoende op Irian (de weereld waarop Vintek ligt) te kunnen verschijnen.

  De vrouw vertelt Raistlin tevens dat in het stuk moeras, dat Raistlin van de Vintekse Raad gekocht heeft, een heilige tempel ligt. Daarna buldert de naam Fisterianboligra door Raistlin's hoofd en is het visioen afgelopen. op de plek waar de vrouw verschenen is, ziet Raistlin een glimmende hanger op de grond liggen. hij raapt de hanger op, ziet er een symbool op staan en stopt tenslotte de hanger in één van zijn zakken. Raistlin teleporteert zich terug naar het bureau van de hoofdman.

  Vlak daarna stapt trees het kantoor van de hoofdman binnen en ze ziet Raistlin achter het bureau zitten. tijdens het lopen heeft ze nog steeds veel last van Nhar-Del's Mishandeling. tevens ziet Trees het grote gapende gat in de grond, waardoor zij en Kindric naar beneden gevallen zijn.

  Raistlin vertelt Trees dat het lijk van Nhar-Del verdwenen is. Trees schrikt ervan. Tevens vertelt Raistlin dat zij met zijn tweeën een heel gilde gedood hebben. Opgewekt reageert Trees dat zij dan nu weg kunnen. Maar eerst wil ze haar schoenen nog zoeken. Ze zakt af in het gat, maar ze vindt haar schoenen niet. Wel ziet ze Kindric's lichaam. Volgens traditie kruist Trees de armen van Kindric op haar borst en ze prevelt wat elfische woorden.

  Ondertussen begint Raistlin die hanger weer te bestuderen. Hij denkt nog eens na over het visioen en begint daarna Nhar-Del's spell-boek te bestuderen.

  9. Schattenjacht

  /\ [Inhoud]

  Wanneer Trees weer uit het gat geklauterd is, stopt Raistlin haastig de hanger weer weg, maar haalt Trees haar koketje tevoorschijn en geeft die terug. Trees herkent het kokertje en kijkt meteen of die magische aan-zicht-scroll van De Gillende Geit er nog in zit. Maar helaas, die is eruit gehaald.

  Voordat Raistlin en Trees echter het kantoor van de hoofdman verlaten, rommelt Trees nog in de zakken van Kindric's mantel. Ze vindt er een muntstuk in en ze begint hardop te overdenkien dat een dieven-gilde als dit vast veel geld hier heeft liggen. Ze besluit dat ze best wel recht heeft op een deel van dat geld, na al die mishandelingen. Ze laat dit weten aan Raistlin.

  Raistlin vertelt haar dat, volgens zijn nieuwe assistente Sheila, dit gilde een heleboel buit gemaakt moet hebben. trees herinnert zich nog dat Kindric het had over een geheim iets. trees maakt nog een opmerking over de stadswachten, waarop Rqaistlin vast besloten zegtr dat HIJ nu de eigenaar van deze ruimtes is. Ze besluiten om de schat van het gilde te zoeken.

  Beneden aangekomen opent Trees zonder twijfel de eerste deur, die tegenover de trap ligt. Achter deze ruimte ligt een soort gangetje die uitkomt op een grote ruimte, wat eruit ziet als een oefenruimte.

  Trees denkt iets te missen en gaat in het cellen-gedeelte nog eens het wachthok van de wachters onderzoeken. Daarna komt ze weer terug. Volgens Trees is er een stuk loze ruimte. Maar misschien is dat stuk nooit uitgegraven.

  In de tussentijd dat Trees op onderzoek uit is, bestudeert Raistlin zijn spell-books weer eens. verderop in de gang opent Trees een deur naar een soort wapenkamer. Er staan echter alleen wapens in, die rees niet kan gebruiken. Raistlin zelf heeft geen interesse in de wapens. Hij vertrouwt op zijn magie.

  Raistlin uit zijn twijfels over dat éne stuk muur. Trees onderzoekt dat stuk muur nu een stuk aandachtiger, maar zij kan weer niets vinden. Raistlin onderzoekt de muur met een spreuk en een gloed geeft aan dat er een doorgang aanwezig moet zijn.

  Trees onderzoekt de muur op verborgen sloten. Maar helaas, ook deze keer kan ze niets vinden. Ze concludeert dat de geheime deur, die met magie verstopt is, ook alleen met magie te openen is. Trees besluit dit stuk muur gewoon een stuk muur te laten zijn en onderzoekt nog een deur, die verderop in de gang is.

  Achter die deur zit nog een kamer, waar Trees een stapel scrools vindt. Ze kan ze niet lezen, dus, denkend dat dat ook allemaal eigendom scrolls zijn, neemt ze die mee naar Raistlin. Raistlin leest dat de bovenste scroll een aanval voorbereiding is op de stad Kyra en hij vertelt dat aan Trees.

  Daarna gaan ze op weg naar boven toe, Trees voorop.

  10. Naar de uitgang

  /\ [Inhoud]

  Boven treft Trees een verbaasde man aan. Hij hoorde Nhar-Del vertellen over het doden van een elvin en denkt dat Trees een illusie van Nhar-Del is. Wanneer Raistlin even later het tweetal bereikt heeft, overtuigt hij de man op overtuigende wijze dat ze Nhar-Del overwonnen hebben. Dit doet Raistlin door het tonen van een illusie van Nhar-Del. De illusie iszelfs zó echt, dat Trees er bang van wordt.

  Op Trees verzoek stopt Raistlin met de illusie. Daarna wandelen ze weer verder naar boven toe, de man voorrop, vlak daarachter Trees en Raistlin op enige afstand daar weer achter.

  En weer komen ze een man tegen. En zo te zien, de aller laatste man die nog in dit gilde is. Deze man is echter eerder overtuigf van het verhaal dat Nhar-Del overwonnen is. Overtuigt en vrolijk toont hij de uitgang van het hele gebouw en vraagt of hij ook weg kan, terug naar zijn vrouw en kinderen. Raistlin en Trees hebben daar geen bezwaar tegen, sterker nog, Raistlin verklaart de nieuwe eigenaar van het gilde-pand te zijn (hij heeft tenslotte de eigendom scrolls ervan). De laatste twee mannen verlaten het gilde-pand.

  Trees verlaat het gilde-pand om terug te gaan naar de herberg. Na het beslechten van een schermutseling bij de stadsmuur komt zij tenslotte aangewandeld bij De Gillende Geit. Binnen ziet zij haar vriendin Tan weer terug.

  Raistlin blijft achter om al de gilde gebouwen af te fikken, om er ruimte te creëren voor zijn Tower. Hij zet op magische wijze een hek om het terrein en hij teleporteert zichzelf ook naar de herberg terug, alwaar hij zijn assistente Sheila terugziet.

  Daar zitten ze dan, Tan en Trees. Raistlin en Sheila. Allen aan een tafel, wachtend op wat ze verder gaan doen.

  /\ [Inhoud]

 • <=== Naar de Inhoudsopgave