Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 08:57:41

<=== Naar de Inhoudsopgave

Historie (volgens de Dwergen)

Datum: Wed 01 January 2003
Door: Raptor
Dit Verhaal gaat over: Dwergen

Dwergen de uitverkoren van Forge

In den beginnen ...

Nadat de goden de kosmos hadden gecreëerd, werelden hadden geschapen en deze hadden bevolkt met leven dat hen kon aanbidden. Zag Forge dat het niet compleet was, de creatie was nog niet af. De meester smid keek naar de materies die hij voor zich had staan, stookte zijn vuur en begon het met zijn hamer te bewerken.

Na vele uren werken haalde hij uit het vuur een perfecte vorm. Hij pakte de vorm voorzichtig met een tang beet en legde het in het water. Toen de stoom was opgetrokken en Forge zijn creatie uit het water wilde halen, werd hij gestoken door een wesp. Deze onverwachte steek zorgde ervoor dat de meester smid zijn creatie in het water lied vallen, waarmee het de perfecte vorm verwoeste. Teleurgesteld door deze mislukkeling pakte hij de vorm op en smeed dit uit zijn vulkaan. (Waarna Iorkboss de misvorming veranderde in Goblins.)

Forge keerde terug naar zijn vuur en begon opnieuw. Weer creëerde hij perfectie. Deze vorm zou niet door water worden verpest. Deze vorm zou door de nacht gekoeld worden. De nieuwe creaties van Forge stonden in de nacht onder de sterren en het was er koud, zeer koud. De nieuwe creaties verlangde naar de warmte, het licht van het vuur.

Toen Forge de volgende morgen naar buiten kwam waren al zijn creaties weg, verdwenen alsof ze nooit waren geweest. Weer keerde Forge terug en wilde opnieuw beginnen, maar daar zag hij zijn kinderen, terug in het vuur waarin hij hen had gecreëerd. Hij riep hen aan, smeekte hen om uit het vuur te komen maar het mocht niet baten. Het vuur was te comfortabel. De smid had nog nooit een mislukking, een imperfectie gecreëerd en nu, nu leek het er op dat hij er twee had.

Tranen verschenen in zijn ogen, rolden over zijn wangen en vielen op de grond. Toen onze voorouders dit zagen wilde ze Forge troosten en kwamen uit het vuur. De tranen van wanhoop, vielen op ons en zo ontstonden de duistere Dwergen, werden vervangen door tranen van vreugde toen Forge ons uit het vuur zag komen, en hieruit ontstonden de diepe Dwergen. Na de tranen van vreugde kwamen de tranen van trots, toen Forge zijn kinderen voor zich zag, deze tranen leverde ons de hoog Dwergen.

(Passage uit: Het ontstaan van de uitverkorenenhen. Door Lore master Twin Stroke Longbeard)

<=== Naar de Inhoudsopgave