Verhalen

Wed 22-Sep-21 - 06:53:28

<=== Naar de Inhoudsopgave

Aanhangers (c.q. volgelingen)

Datum: Tue 01 January 2002
Door: Henry Haggard
Dit Verhaal gaat over: Overleven

Diverse type personages hebben een aanhang van andere personages om zich heen. Soms zijn het aanbidders (hoge priesters) en soms zijn het gewoon onderdanen (koningen). Bij Matalics zijn er enkele type personages die een aantal aanhangers vereissen, om het te mogen spelen. Deze moeten minimaal een tijd bij je blijven, voordat je personage de rang definitief mag behouden (ook als het aantal volgelingen daarna minder wordt).

Heb je nu zomaar wel het aantal volgelingen, maar ga je niet voor de hogere rang, dan hoef je de rang niet te accepteren. Een hoge rang betekent namelijk ook meer verantwoordelijkheden.

Type Basis-typeAantal Aanhangers (en duur)
Hoge priester Spreuker 8 (minimaal 2 evenementen)
Baron (Adel) Anders 8 (minimaal 2 evenementen)
Graaf (Adel) Anders 8 (minimaal 2 evenementen)
Hertog (Adel) Anders 8 (minimaal 2 evenementen)
Prins (Adel) Anders 8 (minimaal 2 evenementen)
Koning Anders 20 (minimaal 3 evenementen)
Matron Anders 20 (minimaal 3 evenementen)
Avatar Bijzonder Bepaald door spelleiding
Paladijn Bijzonder Bepaald door spelleiding

Wees ook niet verbaasd dat spelers van Matalics bij een andere organisatie een beetje neerbuigend reageren op een hoge rang van een ander, als die ander geen voldoende aanhangers heeft. Dit heeft niets te maken met onwil, of vijandigheid. Het heeft te maken met het feit dat men het niet gewend is dat een koning op een evenement maar (in totaal) 1 soldaat en 1 onderdaan om zich heeft die hem moeten beschermen in de (meestal) vijandige omgeving van het betreffende evenement.

<=== Naar de Inhoudsopgave