De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:33:36

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Rekeningrijden als reparatie: stekkerauto slaat gat in schatkist

Datum: Wed 12 May 2021

Door: Alexander Bakker en Leon Brandsema

Den Haag - Waar rekeningrijden in de jaren negentig voor sommigen nog de gedroomde oplossing was voor de files, lijkt de discussie nu terug vanwege een schatkistprobleem. Met de opkomst van stekkerauto's dreigen miljarden euro's aan belastinginkomsten te verdampen. Het maakt dat de politieke animo voor de kilometerheffing steeds groter wordt.

Accijnzen onder druk

Nederland heeft al jaren de dubieuze eer om boven aan de Europese lijstjes te staan van hoogste autobelastingen. Tegelijkertijd deelt ons land ook kwistig subsidies en fiscale voordeeltjes uit voor elektrisch rijden, een praktijk waar de Algemene Rekenkamer steevast vraagtekens bij plaatst. De stekkerauto-subsidies zijn volgens de controleur van de regering namelijk een nogal dure methode om CO2-uitstoot terug te dringen.

Maar dat is niet het enige probleem dat elektrische wagens de schatkist kunnen opleveren. Hoe meer ervan op de weg komen, hoe groter de gederfde inkomsten. Want in een stekkerauto hoeft geen benzine of diesel, en dat scheelt nogal wat accijnzen. En die leveren een stuk meer op dan de energiebelasting die het opladen van een auto kost.

13,2 miljard aan belastingen

In totaal leverden personenauto's 13,2 miljard euro aan belastingen op in 2020, ruim 1,5 miljard meer dan de hele begroting voor Defensie. Maar als iedereen elektrisch zou rijden, zou er jaarlijks ruim 5 miljard euro minder aan accijnzen naar de schatkist vloeien, blijkt uit berekeningen van onder meer het ministerie van Financiën. De 1 miljard euro extra energiebelasting die een compleet elektrisch wagenpark zou opleveren, dicht dat gat in de begroting bij lange na niet.

Dus dringt ook in Den Haag het besef door dat er iets moet gebeuren, en komt de kilometerheffing om de hoek kijken. Bij betalen voor gebruik maakt het immers niet uit of de auto aan de pomp of de stekker moet.

Autopartij VVD maakte draai

Zelfs 'autopartij' VVD, die ooit fel campagne voerde tegen rekeningrijden onder het motto 'kilometerheffing, no way!' heeft een draai gemaakt. De linkse wens om alle automobilisten per kilometer te laten betalen zien ze niet zitten, maar de elektrische rijder moet volgens het laatste verkiezingsprogramma wel worden aangeslagen op een ritje.

De VVD stelt dat het wel zo eerlijk is, omdat het nu voor benzine- en dieselrijders 'normaal' is om via accijns te betalen voor het verbruik en voor mensen met een stekkerauto niet. "Daarom zijn wij ervoor dat emissieloze auto's per kilometer gaan betalen." Ook potentiële regeringspartijen CDA (alleen voor elektrische auto's), D66, GL en PvdA pleiten voor een vorm van kilometerheffing. Daar staat vaak tegenover dat de motorrijtuigenbelasting op lange termijn sneuvelt.

Elektrische rijders

De VVD noemt de schatkist niet als reden om voor de kilometerheffing te pleiten. VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) deed dat voor de verkiezingen wel: "Natuurlijk is er wel het verhaal van de elektrische rijders. Als iedereen straks elektrisch gaat rijden dan heeft de minister van Financiën een groot probleem. Hij heeft dan geen accijnsinkomsten meer." Ook oud-staatssecretaris Menno Snel (Financiën) zag dat probleem in 2018 al: "Daar moeten we op lange termijn serieus rekening mee houden."

Dat de schatkistbewakers worstelen met het probleem, bleek afgelopen regeerperiode weer. In 2017 spraken VVD, CDA, D66 en CU af om een kilometerheffing in te voeren voor vrachtwagens. De inkomsten zouden worden teruggesluisd naar de vervoerssector door een verlaging van wegenbelasting en met subsidies voor vergroening.

Door de tarieven te koppelen aan de CO2-uitstoot draait het voor sommige truckers uit op een ordinaire lastenverzwaring. Dat zou kunnen zorgen voor iets minder vrachtkilometers op de weg. Tegelijkertijd zou de vergroening kunnen zorgen voor minder tankbeurten.

Als een dief in de nacht kwam het ministerie van Financiën opeens om de hoek kijken: tegen alle afspraken in moeten er jaarlijks miljoenen van de opbrengst worden afgeroomd voor de algemene middelen. De reden? Accijnsderving.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).