De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:06:00

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Hardwerkende ondernemer getroffen door verkapte luxebelasting

Datum: Wed 12 May 2021

Door: Gijsbert Termaat

Amsterdam - Automobilisten worden bij invoering van rekeningrijden dubbel gepakt. Niet alleen wordt er dan betaald voor iedere gereden kilometer, maar ook aan de pomp wordt nog eens de hoofdprijs betaald met een accijns van meer dan zeventig procent op een liter brandstof.

Verzet tegen herziening autobelastingstelsel

"Betalen naar gebruik gebeurt dan dubbel", zegt Ewout Klok, voorzitter van de Belangenvereniging Tankstations (BETA). "In eerste instantie lijkt het eerlijk, betalen per gereden kilometer, maar dan wel als de brandstofprijs naar beneden gaat. Dat gaat echt niet gebeuren, dus hebben we straks te maken met een tweeling-melkkoe."

Verzet

Het is duidelijk dat de plannen van de opmerkelijke coalitie van ANWB, Bovag, RAI Vereniging, VNA en Natuur & Milieu om de automobilist te laten betalen per kilometer niet overal goed zijn gevallen. De herziening van het autobelastingstelsel stuit op behoorlijk wat verzet, om op deze manier het wagenpark te verduurzamen.

"In vergelijking met onze buurlanden is de situatie helemaal scheefgegroeid", stelt Klok. "Zo krijgen transporteurs die in België tanken een gedeelte op de accijns op diesel zelfs terug. Dan heb je het ongeveer over 25 cent per liter. Kun je nagaan wat dat voor de pomphouders in het zuiden betekent. Die verdienen daar geen stuiver aan het vrachtverkeer. Nee, eerlijk is het fiscale mobiliteitsbeleid al lang niet meer."

'Verkapte luxe-belasting'

Evofenedex ziet in de plannen dat vooral de hardwerkende middenstander keihard getroffen wordt door het plan. "De loodgieter, elektricien en laminaatlegger die met zijn bestelbusje van klus naar klus rijdt, krijgt nu een hoge rekening gepresenteerd voor zijn vervoermiddel. Want tussentijds wordt de mkb'er ineens extra belast met een verhoging van de MRB en de invoering van een 'verkapte' BPM op de aanschaf van een nieuwe bus", reageert Ellen Timmer namens de ondernemersvereniging voor handel en logistiek.

"Voorlopig is een betaalbaar alternatief niet voorhanden, maar worden de kleine ondernemers wel gestraft met een verkapte 'luxebelasting' op een zakelijk gebruikte bestelauto. Dat is onjuist en ongewenst", reageert Timmer. "We zien liever dat er door het komende kabinet wordt gewerkt aan het structureel en robuust verduurzamen van het belasten van mobiliteit door middel van betalen naar gebruik voor alle weggebruikers."

Personenauto's

Ook Transport en Logistiek Nederland (TLN) plaatst vraagtekens bij het plan van rekeningrijden en is bang dat het bedrijfsleven opdraait voor de vergroening van het personenverkeer. "We zijn op zich voorstander van het invoeren van 'betalen naar gebruik voor iedereen'. Het is duidelijk dat de hervorming en de vergroening van de autobelastingen geld gaat kosten, vooral van gebruikers van voertuigen met verbrandingsmotoren. Dat is nodig om de ingroei van schone 'zero emissie' voertuigen te stimuleren. Allemaal goed en aardig", meent woordvoerder Bart van Pagée. "Maar het lijkt dat de gebruikers van bestelauto's in het plan voor een groot deel de vergroening van de personenauto's gaan financieren. Dat kan en mag niet gebeuren."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).