De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
02:31:44

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Oproep aan ondernemers: te veel betaalde 'Maut' nu terugvorderen

Datum: Tue 01 December 2020

Door: Gijsbert Termaat

Nederlandse transportondernemers worden opgeroepen om ten onrechte berekende tolkosten voor de Duitse Autobahn terug te vorderen. In totaal gaat het om een bedrag van 22 miljoen euro dat moet worden teruggehaald.

Nederlandse transportondernemers hebben over de periode 2017-2020 voor 22 miljoen euro te veel aan Duitse tol betaald.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) doet een oproep aan ondernemers zich nog deze week te melden en zich te laten registreren om zodoende aanspraak te maken op te veel betaalde Maut (tol) aan onze oosterburen.

"Anders lopen ondernemers het risico dat de vordering van de te veel betaalde mautkosten over 2017 verjaart", zegt Jeroen van Velzen, advocaat bij TLN.

Europees Hof: maut is fout

"Volgens het Europese Hof heeft Duitsland jarenlang onterecht de kosten voor de verkeerspolitie opgenomen in de toltarieven. Duizenden Nederlandse transportondernemers hebben dus jarenlang te veel tol betaald."

'Verjaard'

"Ondernemers hebben nu de mogelijkheid om te veel betaalde mautgelden terug te vorderen van de Duitse overheid", stelt Van Velzen. "Het gaat dan om het deel van het tarief dat bestaat uit de kosten van de verkeerspolitie en dan hebben we het om gemiddeld 4 procent van de betaalde tolgelden. We hebben als Transport en Logistiek Nederland uitgerekend dat dit voor Nederlandse vervoerders over de periode 2017-2020 neerkomt op ruim 22 miljoen euro. Dat geld moet dus gewoon terug naar ons land."

Van Velzen: "Op basis van de Duitse wetgeving moeten benadeelden er wel rekening mee houden dat er een reële kans bestaat dat je te veel betaalde gelden tot en met 2016 niet meer kan terugvorderen. Die vorderingen zijn 'verjaard'. Voor in 2017 betaalde tolgelden geldt dat een terugvordering verjaart aan het einde van dit jaar. Daarom is het noodzakelijk dat er snel actie komt!"

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).