De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
00:57:22

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Omdat u niet genoeg betaalt mag u straks nog meer betalen voor snelwegen

Datum: Mon 17 June 2019

Door: M. Goes

De overheid legt snelwegen, spoorlijnen en andere infrastructuur aan. Daarom betaalt u belasting, want anders is er geen geld. Maar "BV Nederland" heeft nu bedacht dat u moet gaan betalen, omdat u nu alles 'gratis' krijgt. FACEDESK.

Bonk, bonk, bonk. Wij zijn even met het hoofd op het bureau aan het rammen na het lezen van de nieuwste plannen van de boven ons gestelden in Den Haat (dat was een typo, maar we laten hem graag staan). In het Financieele Dagblad staat vandaag een artikel met de titel: 'Overheid zint op ov-taks voor woningbezitters en ondernemers'.

Een paar regels het artikel in staat de volgende tekst: "Doelgroepen voor de heffingen zijn projectontwikkelaars, woning- en vastgoedeigenaren, automobilisten en reizigers. De logica achter het idee is dat de partijen die direct profiteren van overheidsinvesteringen in openbaar vervoer en infrastructuur denk aan hogere grond- en huizenprijzen en een betere leefbaarheid nu geen directe financiële bijdrage leveren aan diezelfde projecten."

Laat het even tot u doordringen: de overheid (dat is het orgaan dat door ons is aangewezen om het land te besturen, we noemen het fenomeen 'democratie') vindt dat ze geld uitgeeft aan zaken voor de burgers, zonder dat burgers daarvoor betalen. Dus wegenbelasting, BTW, accijnzen, motorrijtuigenbelasting, bijtelling, kilometerheffing et cetera zijn kennelijk niet bedoeld voor aanleg van infrastructuur.

In Den Haag hebben ze blijkbaar het gevoel dat ze die wegen enzo allemaal van hun eigen geld aanleggen en dat wij maar een stel profiteurs zijn. Dat is sowieso al een belachelijke gedachte, want in de prijs van m2 bouwgrond zit al een bijdrage voor de publieke voorzieningen die daarbij nodig zijn, dus daar is het geld al dubbel. Maar het is nog belachelijker omdat alle centen in de schatkist van Den Haag sowieso van ons afkomstig is.

Al die poen wordt nu niet uitgegeven aan de doelen waarvoor de belastingen geheven worden. Binnenkort krijgt u dus ook een rekening voor het bouwen van een nieuw ziekenhuis in het dorp, want u profiteert daar zomaar gratis van mee en heeft er nog niet voor betaald. Ook voor het opvissen van migranten uit de Middellandse Zee kunt u een rekening verwachten, want u profiteert er zomaar gratis van. En wilt u ook even bijbetalen voor de toeslag die u zomaar krijgt om uw kinderen op te vangen terwijl u zich het schompes werkt om belasting en hypotheek te kunnen betalen?

Waar laten ze al dat geld? Meevaller na meevaller, maar er komt nergens iets voor terug.

Bron: AutoBahn


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).