De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
11:27:15

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Dijkhoff (VVD): nadenken over rekeningrijden

Datum: Fri 14 June 2019

DEN HAAG - De VVD onderzoekt of een vorm van rekeningrijden in de toekomst een mogelijkheid is. Volgens fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is een nieuwe manier nodig is om de automobilist te belasten nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden.

Autorijders betalen momenteel hun deel via de pomp, zegt Dijkhoff in de politieke podcast Betrouwbare Bronnen. "Hoe meer je rijdt, hoe meer je tankt, hoe meer je betaalt." Die inkomsten vallen echter weg als mensen overstappen op een stekkerauto. "Als dat niet meer via de pomp gaat, moeten we nadenken hoe dat dan wel moet", zegt hij. "Je moet een manier vinden om ook elektrische rijders netjes hun fair share te laten betalen."

Volgens Dijkhoff is rekeningrijden voorlopig nog niet nodig. Maar binnen de partij wordt er gewerkt aan een plan voor de verkiezingen van 2021. Het wordt in ieder geval geen spitsheffing, laat de VVD-voorman weten. "Heel veel mensen moeten gewoon op die tijd in de auto zitten. Eigenlijk is het dan gewoon een lastenverhoging, want ze hebben geen keuze."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).