De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
01:01:55

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Automobilist weer mikpunt - Vervoerslobby haalt rekeningrijden van stal

Datum: Tue 11 June 2019

Door: Alexander Bakker en Paul Eldering

Den Haag - De discussie over rekeningrijden wordt weer van stal gehaald. Automobilisten moeten gaan betalen naar gebruik en vervuiling, stelt de Mobiliteitsalliantie in een Deltaplan dat morgen wordt overhandigd aan het kabinet.

"We gaan voor 2024 als startjaar van een kilometerheffing voor iedereen en niet alleen in de spits. Hoe schoner je rijdt, hoe minder je hoeft te betalen", zegt voorzitter Steven van Eijck van RAI Vereniging. Hij is een van de krachten achter de coalitie van 24 organisaties uit de hoek van auto's, transport en ov. Ze roepen het kabinet op om de voorbereidingen nu te starten. "We zijn unaniem. Het volgende kabinet moet spijkers met koppen slaan om rekeningrijden concreet te maken. Er is geen andere weg."

Het kabinet-Rutte III heeft afgesproken om rekeningrijden alleen in te voeren voor trucks en expliciet niet voor personenauto's. Al decennia is het onderwerp politiek zeer gevoelig, maar door een stevige lobby en de opmars van stekkerauto's staat het opnieuw op de agenda.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).