De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
18:32:02

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Amsterdam voert maximale parkeerboete in, is nog steeds ontevreden

Datum: Fri 26 April 2019

Door: H. Feitsma

De gemeente Amsterdam hoogt per 1 juli 2019 de kosten van een naheffingsaanslag op tot het wettelijke maximum van €62,70. Deze prijsverhoging van 32 procent volgt op het ophogen van de parkeertarieven, eerder deze maand.

Het meest zinnige advies voor wat betreft parkeren in Disneyland aan de Amstel Amsterdam is 'doe het vooral niet'. Maar mocht u toch uw auto op een betaalde plek ergens in de stad neerzetten, dan is het raadzaam netjes de automaat vol te gooien. De kosten van de naheffingen gaan namelijk fors omhoog.

Betaalt u nu nog €47,60 aan naheffing, vanaf 1 juli bent u €62,70 kwijt. Hier komt minimaal een uur aan parkeergeld overheen (dit varieert in Amsterdam van €1,40 op Noord tot €7,50 in het centrum - zie kaartje hieronder), maar als u twee keer op een dag op dezelfde plek wordt gesnapt door een scanauto, dan komt hier gewoon het aantal uren tussen de scanmomenten bovenop. En aan een scanauto waar het poppetje lekker veilig in blijft zitten kunt u geen smoes ophangen...

Niet tevreden

Onze hoofdstad lijkt sowieso iets te hebben met het 32 procent: niet alleen is dit de stijging van de naheffing, ook is het toevallig het aandeel van parkeergeld in procenten op alle gemeenteheffingen. Toevallig ja, want als het aan Amsterdam had gelegen was de naheffing met €75 nog een stuk hoger uitgevallen. Echter, die nare Rijksoverheid lag in de weg met een maximumbedrag. Wordt het misschien toch eens tijd om de republiek Amsterdam uit te roepen?

Bron: AutoBahn


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).