De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:39:29

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Duitsland moet af van scheuren op Autobahn

Datum: Wed 10 April 2019

Door: Rob Savelberg

Berlijn - Duitsland zou net als Nederland het onbegrensd scheuren op de snelweg moeten beperken. Dat zou beter zijn voor de verkeersveiligheid en het milieu.

Pleidooi voorstanders maximumsnelheid

Met dit doel kwam donderdag een brede coalitie in Berlijn bijeen. Voorstanders van een maximumsnelheid op de Duitse wegen zijn de politievakbond, de minister van Milieu, Svenja Schulze, de verkeersclub VCD en verschillende milieuclubs.

"Het aantal zwaargewonden in het verkeer is de afgelopen jaren met twintig procent gestegen, ondanks dat de auto's veel veiliger werden", verklaarde Michael Mertens, die 42.000 agenten in Noordrijn-Westfalen vertegenwoordigt.

Tempolimiet

Hij zei dat landen als Nederland, Oostenrijk en Denemarken per kilometer de helft minder verkeersdoden hebben. "Met een eenvoudig in te voeren maximumsnelheid kunnen we mensenlevens redden." Zeventig procent van alle verkeersdoden vinden plaats op snelwegen zonder snelheidsbeperking.

Een voordeel van een 'tempolimiet' is volgens Mertens ook dat het verkeer gelijkmatiger functioneert: "Zo ontstaan er minder files en dat is ook veiliger, en er is meer tijd om te reageren en aanrijdingen zijn minder heftig."

Uit onderzoek blijkt dat een derde van de snelweggebruikers zich onprettig vanwege wegpiraten voelt. En twee derde meerderheid van de Duitsers wil een maximumsnelheid, een eis die ook de tienduizenden scholieren en studenten aan de Berlijnse regering stellen. "U moet handelen, Frau Merkel!" riep directeur Jürgen Resch van milieuclub DUH donderdag streng.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).