De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:59:09

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Linkse autohaat schaamteloos

Datum: Thu 07 March 2019

Amsterdam - Oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad zijn verontwaardigd over de enorme stijgingen in parkeerkosten (soms wel 100 procent verhoging) die het stadsbestuur van GroenLinks, D66, PvdA en SP vanaf april 2019 invoert. Ook valt de oppositie over het schrappen van in totaal 10.000 parkeerplekken. Het plan wordt uitgevoerd door verkeerswethouder Sharon Dijksma.

Denk heeft grote bezwaren. "Schaamteloos", noemt Mourad Taimounti (Denk) de verhogingen. "Bovendien worden haltes in het ov geschrapt. Wat mij betreft geeft het college zelf het goede voorbeeld en leveren ze hun dienstauto's in."

Oppositiepartijen probeerden Dijksma eerder tevergeefs op andere gedachten te brengen. VVD'er Eric van der Burg: "Veel mensen zijn afhankelijk van hun auto om op bezoek te kunnen gaan bij kleinkinderen, om te kunnen werken om als ondernemer hun opdrachten in de stad te kunnen uitvoeren. Zij gaan de prijs betalen met deze lastenverzwaring. De afgelopen jaren hebben laten zien dat investeren in Amsterdam goed kan zonder extra geld van de burgers te pakken."

Kevin Kreuger van Forum voor Democratie zegt dat het om 'ordinair meer geld ophalen met minder parkeerplekken gaat'. "De maatregel staat los van het oplossen van parkeerproblemen, dat boeit dit autohatende college niets." CDA'er Boomsma is het daarmee eens: "Hiermee maakt de coalitie het onbetaalbaar om met de auto in de stad te komen. Dat is niet sociaal."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).