De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
02:41:07

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


'Groene' pont is mislukking

Datum: Tue 22 January 2019

Door: Sebastian Schramm

DORDRECHT - De aanbesteding van 'het duurzaamste veer van ons land' is uitgelopen op een totale mislukking.

Geen enkele partij heeft interesse

Geen enkele partij heeft belangstelling om de pont tussen Dordrecht en Werkendam te exploiteren onder de groene voorwaarden die door de gemeenten zijn gesteld.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Dordrecht gisteren desgevraagd bevestigd. De twee gemeenten maakten vorig jaar bekend grootse plannen te hebben met de veerdienst waarvan jaarlijks 350.000 mensen gebruik maken.

Zo was de uitdrukkelijke wens om de emissie van het Biesboschveer naar nul te brengen. Ook zou de nieuwe exploitant zich moeten inspannen om de dienstregeling uit te breiden om meer passagiers aan boord te krijgen.

Dordrecht en Werkendam gaven in de aanbestedingsleidraad aan jaarlijks in totaal ongeveer 250.000 euro aan de nieuwe exploitant te willen betalen. Geen enkele veerdienstexploitant zag het echter zitten om voor dat bedrag een milieuvriendelijke pont aan te schaffen en de komende twaalf jaar tussen de Kop van 't Land en Werkendam te varen.

De huidige exploitant is gevraagd om nog een extra jaar te blijven varen. "De voorwaarden die daarbij horen zijn onderwerp van gesprek", laat de gemeentezegsman weten.

Hoewel de huidige pont niet meer voldoet aan de aangescherpte milieu-, Arbo- en veiligheidseisen, zal het uit 1978 stammende schip blijven varen. Mogelijk zal het schip zelfs tot eind 2022 in de vaart blijven.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).