De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
07:19:47

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Hamsteren! Kabinet wil verkoop benzine- en dieselauto's verbieden

Datum: Fri 21 December 2018

Door: M. Goes

Nederland moet het schoonste stukje lucht op aarde worden en daar moet u voor bloeden. Om het milieu te redden mag u straks niet meer met een benzine- of dieselwagen rondrijden. Vanaf 2030 moet er een nationaal verkoopverbod komen.

Het is tijd om vol gas auto's te gaan hamsteren, want als het aan Mark Rutte en zijn pluchevrienden ligt, kun je na 2030 alleen nog maar zoem-mobielen kopen. De regering toont vandaag het klimaatakkoord waarin ze weer allemaal dingen doen waar niemand op gestemd heeft.

Rekeningrijden

Hoewel in het regeerakkoord staat dat er in de huidige kabinetsperiode geen rekeningrijden komt, komt het er toch. Het staat in ieder geval in de plannen voor het klimaatakkoord. Hoe dat rekeningrijden eruit gaat zien is nog niet duidelijk, maar volgens het Centraal Planbureau kan het vergeleken worden met een prijsverhoging van een euro per liter op de brandstof.

Sowieso gaat de prijs van brandstoffen -uiteraard- weer omhoog: het is de bedoeling om de accijns op benzine en diesel in 2020 met een cent te verhogen.

Verkoopverbod

Maar het ergste is toch het verbod op het verkopen van auto's met daarin een benzine- of dieselmotor. Er wordt serieus gekeken om in Brussel toestemming te vragen om zo'n verbod nationaal af te kondigen in 2030. Dan mogen er niet alleen geen nieuwe verbranders meer verkocht worden, maar ook uw tweedehandsje kan niet meer verhandeld worden. Zorg er dus voor dat u alvast een voorraadje heeft staan voordat het 2030 is: hamsteren.

Fijn hoor die milieuregels, ademhalen is best lekker enzo. Maar zou het niet mogelijk zijn om eens wat te doen aan zeeschepen, cruiseschepen, fabrieken en dergelijke voordat de gewone man weer genaaid wordt? En als we zo nodig met het openbaar vervoer moeten reizen, misschien is het een idee om dat dan eens te gaan aanleggen, want met het tempo van één metrolijn van vijf kilometer per twintig jaar schiet het niet op.

Trouwens

Elektrisch rijden, zo ziet dat eruit... Filmpje op de bron-link: De Formula-E Chamionship: Allemaal elektrische race-wagens met een rood Led achterlicht en slippende regenbanden op een nat circuit.

Bron: AutoBahn


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).