De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
11:21:46

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


PVV dient motie in: lintje voor de blokkeer-Friezen

Datum: Mon 19 November 2018

Een onalledaagse motie maandag in de Tweede Kamer: de PVV wil de zogenoemde blokkeer-Friezen een lintje geven. Tweede Kamerlid Martin Bosma kwam ermee tijdens een cultuurdebat.

Volgens Bosma hebben de blokkeer-Friezen de Nederlandse volkscultuur een grote dienst bewezen door hun actie vorig jaar november op de snelweg A7 bij Oudehaske, die leidde tot 'een ongestoorde doorgang van de Sinterklaasintocht in Dokkum'.

'Officiële erkenning'

Bosma verzoekt minister Ingrid van Engelshoven (D66) 'zich in te zetten voor een officiële erkenning van Jenny Douwes en de heroïsche blokkeerfriezen, in de vorm van een prijs of een lintje'. De Tweede Kamer kan volgende week over zijn voorstel stemmen. Een Kamermeerderheid ligt niet voorhanden.

Bosma geen Fries heeft zijn Twitteraccount al enige tijd omgedoopt tot 'PVV Stipet Fryske Tichtsetters'. Tijdens het Cultuurdebat in Den Haag stak hij maandag zijn waardering voor Jenny Douwes en consorten niet onder stoelen of banken. Het Tweede Kamerlid was eerder aanwezig bij de rechtszaak tegen de groep in Leeuwarden.

Bron: Leeuwarder Courant


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).