De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:00:56

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Transporteurs niet blij met Duitse tolplannen

Datum: Thu 28 June 2018

Nederlandse transporteurs zijn niet blij met de aanstaande verhoging van de tolheffingen in Duitsland. Volgens branchevereniging TLN leidt dit tot extra kosten. Een woordvoerder spreekt van een zorgelijke ontwikkeling.

Het aantal provinciale wegen in Duitsland waar vrachtwagens tol moeten betalen groeit vanaf zondag drastisch. Op dit moment moet op 2300 kilometer worden betaald, dat wordt uitgebreid naar 39.000 kilometer oftewel het complete provinciale wegennet, aldus Duitse media donderdag. De tol, die ook wordt geheven op de 13.000 kilometer snelweg in Duitsland, geldt voor vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton.

'Exorbitante verhogingen'

Ook maakt TLN zich zorgen over de "exorbitante verhoging" van de tol voor vrachtauto's op de snelwegen die per 1 januari 2019 wordt ingevoerd. De tarieven gaan met 20 tot zelfs 60 procent omhoog. De rekening voor Nederlandse vervoerders stijgt daardoor van 139 miljoen naar 186 miljoen euro. Deze verhoging maakt vervoer op Duitsland volgens TLN onbetaalbaar.

Voor elektrische voertuigen maken de Duitsers een uitzondering. TLN vindt het vreemd dat er niets wordt gezegd over milieuvriendelijke aardgasvarianten. Wel noemt de brancheorganisatie het positief dat Duitsland de extra inkomsten volledig investeert in de infrastructuur.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).