De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:19:44

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Geen rekeningrijden in Klimaatakkoord

Datum: Thu 19 April 2018

Door: Onze parlementaire redactie

Den Haag - De invoering van rekeningrijden voor automobilisten of het verlagen van de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur mag geen onderdeel zijn van het Klimaatakkoord. Regeringspartij VVD trapt, nog voor de onderhandelingen zijn afgerond, op de rem.

Aan een van de onderhandelingstafels voor het klimaatakkoord wordt momenteel gesproken over het verminderen van de CO2-uitstoot. Aan tafel zitten meerdere milieuridders die met automobilisten willen afrekenen via een kilometerheffing.

"Rekeningrijden is een no go", zei VVD-Kamerlid Dijkstra in een debat over duurzaam vervoer. "Als ze daar mee komen kunnen ze rechtsomkeer maken en weer opnieuw aan tafel gaan."

De liberaal is fel tegen een kilometerheffing voor automobilisten. "Het maakt autorijden alleen maar duurder en het wordt betalen om in de file te staan", zei Dijkstra. Ook tornen aan de maximumsnelheid is voor de VVD onbespreekbaar.

GroenLinks-Kamerlid Kröger, uitgesproken voorstander van rekeningrijden, probeerde coalitiepartij D66 uit de tent te lokken. De democraten geloven wel in de kilometertaks, maar zijn met handen en voeten gebonden aan het regeerakkoord. D66-Kamerlid Sienot gaf dan ook niet thuis: "Er is afgesproken dat er proeven komen."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).