De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:54:09

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Coalitie wil sleepwet aanpassen

Datum: Thu 05 April 2018

Door: Onze parlementaire redactie

Den Haag - De coalitie stuurt aan op een aanpassing van de werking van de inlichtingenwet. Nederland stemde vorige maand tegen deze 'sleepwet' en de regeringspartijen willen ondanks die uitslag doorgaan met de wet, maar ook de tegenstem enigszins recht doen.

Dat melden bronnen rond het Binnenhof.

Een kleine meerderheid zei 'nee' tegen de inlichtingenwet. Nu wordt bekeken of aanpassingen de nodige zorgen wegnemen.

In een coalitieoverleg wordt vandaag besproken wat er nu moet gebeuren met de inlichtingenwet. Morgen wordt er in de ministerraad verder over gesproken.

Uitgangspunt voor de coalitie is dat de inlichtingenwet, die de geheime diensten meer bevoegdheden geeft, wel snel van start gaat. De ingangsdatum staat gepland op 1 mei.

Bij betrokkenen valt te horen dat de coalitie wil luisteren naar de grootste zorgen van de tegenstemmers en die recht wil doen. Hoe dat precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Het zou kunnen dat er met een soort 'inlegvel' wordt gewerkt waarin de privacyvoorwaarden voor de geheime diensten, zoals over het informatie uitruilen met buitenlandse diensten, strikter worden opgeschreven.

Opmerkelijk genoeg wordt tegelijkertijd rondom het kabinet ook benadrukt dat er eveneens een hele grote groep was die voor de wet heeft gestemd. Zo zou men willen beargumenteren dat al te grote aanpassingen aan de wet niet nodig zijn.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).