De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
23:58:44

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Gloeiende. RAI blijft maar jammeren over kilometerheffing

Datum: Thu 11 January 2018

Door: M. Goes

De club van auto-importeurs wil graag nieuwe auto's verkopen en heeft daarom al jaren het plan om u voor CO2 te laten betalen. Een oude auto is vies en als je een kilometerheffing op CO2-uitstoot maakt, dan wil u meteen een nieuwe auto kopen.

Het kabinet doet volgens RAI-voorzitter Steven van Eijck te weinig om de forens te laten kiezen voor de schoonste methode van reizen. Daardoor kan Nederland de klimaatdoelstellingen nooit halen, en daarom moet er een kilometerheffing komen op elke vorm van transport (kuch, regeerakkoord). Op die manier wordt iedereen gedwongen om beter na te denken.

De vorige alinea zou je ook als volgt kunnen herlezen: het Nederlandse wagenpark is gemiddeld tien jaar oud en daardoor niet helemaal CO2-neutraal. Als het heel duur wordt om met de gemiddelde auto te blijven rijden, dan koopt iedereen binnenkort een nieuwe auto en dat is goed voor de importeurs.

Om die mededeling wat in nevelen te hullen zegt Van Eijck dat er ook een CO2-heffing moet komen op rijden met de trein, dat moet de forens nog wat verder laten nadenken over zijn keuzes. Maareh, Steven, je weet dat treinen op groene windstroom rijden, hè?

Om er nog wat meer voor te zorgen dat de keuze uiteindelijk wel op de auto blijft vallen, wil Van Eijck verder dat de BPM en de wegenbelasting worden afgeschaft als de CO2/kilometerheffing er is. Dan wil iedereen meteen een nieuwe elektrische auto hebben. Wijvragen ons intussen af hoe je gaat bewijzen dat je elektrische auto daadwerkelijk altijd op groene stroom rijdt en niet stiekem met verbrande kolen wordt opgeladen.

Bron: AutoBahn


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).