De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:28:40

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Kamer: ruim baan voor automobilist

Datum: Tue 05 December 2017

Door: Onze parlementaire redactie

Den Haag - Pakjesavond begint vroeg voor de automobilist: de Tweede Kamer wil zoveel mogelijk spits- en plusstroken ombouwen tot normale rijstroken.

Een meerderheid van de Kamer steunt het voorstel van PVV-Kamerlid Roy van Aalst in de strijd tegen het filespook. Alleen milieupartijen D66, GL, CU en de dierenpartij zien geen heil in meer asfalt.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft al laten weten dat ze gaat kijken of er spitsstroken zijn waar de rode kruizen permanent uit moeten. Het gaat vooral om rijstroken aan de linkerzijde en niet om de pechstroken.

Pechgevallen

Ook een voorstel van VVD-Kamerlid Remco Dijkstra krijgt bijval van een Kamermeerderheid. De liberaal vindt dat rijstroken sneller moeten worden vrijgemaakt bij pechgevallen. De parlementariër vindt dat een auto desnoods aan de kant moet worden geschoven tot de pechhulp ter plaatse is. De rechter rijbaan kan op die manier sneller worden vrijgegeven.

De automobilist merkt op dit moment overigens ook al iets van pakjesavond. Volgens de VID staan er als sinds drie uur vanmiddag 5 decemberfiles. Het hoogtepunt van de verkeersdrukte is naar verwachting om 17.00 uur.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).