De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
10:43:07

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Verzet tegen Duitse tolplannen

Datum: Wed 07 June 2017

Door: Ruud Mikkers

BRUSSEL - Nederland, Oostenrijk en Luxemburg leggen zich niet neer bij de Duitse tolplannen. De drie eisen nadere uitleg van de Europese Commissie die een procedure tegen Duitsland heeft gestaakt.

Dat bleek na overleg tussen de drie Duitse buurlanden in Luxemburg waarbij demissionair minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) namens Nederland aanschoof. De drie willen een juridische onderbouwing van de Commissie waarom Brussel recent wel ineens instemde met de Duitse plannen terwijl volgens Schultz nog steeds sprake is van een discriminerend tolsysteem.

Duitse automobilisten worden voor de tol grotendeels gecompenseerd via de autobelastingen, zeker als zij een relatief milieuvriendelijk voertuig rijden. Maar buitenlanders betalen het volle pond.

De Europese Commissie verzette zich aanvankelijk ook tegen de Duitse tolplannen. Het verzet werd echter gestaakt na een kleine aanpassing waardoor niet meer alle Duitse automobilisten volledig worden gecompenseerd.

Of de tol er ook daadwerkelijk komt hangt af van de volgende Duitse regering. In het najaar gaan de Duitsers naar de stembus.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).