De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
01:56:35

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Omstreden Duitse tolwet komt stuk dichterbij

Datum: Fri 24 March 2017

BERLIJN - Het Duitse parlement heeft vrijdag een wet goedgekeurd over invoering van tol voor niet-Duitse auto's op Duitse snelwegen. Dat meldden Duitse media.

De tol is omstreden omdat autobestuurders uit buurlanden, waaronder Nederland, moeten gaan betalen voor de snelwegen terwijl Duitse weggebruikers het geld via de belastingen terugkrijgen.

Het Duitse parlement stemde al eerder in met de controversiële wet, maar het plan werd tegengehouden door de Europese Commissie. De Commissie zegt dat de wet discriminerend is voor buitenlanders, omdat zij meer zouden moeten gaan betalen dan de Duitsers zelf.

Automobilisten moeten vanaf 2019 tol gaan betalen op de Duitse snelwegen. De hoogte van de tol ligt tussen de 2,50 en 25 euro. De Duitse regering kan door de heffing naar verwachting jaarlijks 524 miljoen euro op de rekening bijschrijven. Het Duitse parlement moet het kabinetsbesluit nog goedkeuren.

Nederland is vanaf het begin tegen het plan. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu liet eerder opnieuw weten dat ze alles zal inzetten om de wet tegen te houden, inclusief stappen naar de Europese rechter. Nederland trekt samen met Oostenrijk op in de strijd tegen het tolplan.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).