De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:09:41

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Europees Parlement stemt tegen Duits tolplan

Datum: Wed 15 March 2017

STRAATSBURG - Het Europees Parlement heeft zich met 510 tegen 126 stemmen tegen invoering van de Duitse wegentol gekeerd.

Volgens het parlement discrimineert de Duitse tol op basis van nationaliteit. De Nederlandse regering keerde zich eerder ook al tegen de Duitse tolplannen.

"De Europese Commissie moet de bezwaarprocedure tegen deze wet weer opstarten", vinden EU-parlementariërs Wim van de Camp en Jeroen Lenaers (CDA).

Het tolplan voorziet in wegenvignetten voor de Autobahn die voor schone auto's goedkoper zijn dan voor vuilere. Duitse weggebruikers krijgen als compensatie korting op de wegenbelasting die hoger is naarmate een auto milieuvriendelijker is. "Buitenlandse weggebruikers betalen dus de tekorten in de Duitse wegenbelasting", stelt Van de Camp.

De parlementariërs vrezen ook negatieve gevolgen voor de grensregio's. "Mensen verplaatsen zich daar intensief over de grens om te wonen en te werken. Het Duitse wetsvoorstel is strijdig met het idee van een Europese interne markt", zegt Lenaers.

Kleinere wegen in Duitsland blijven overigens buiten het tolsysteem.

Bron: Rtv Drenthe


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).