De Kilometer Heffing

Thu 23-Sep-21
01:05:32

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Grensburgemeesters in Berlijn in actie tegen tol

Datum: Thu 16 February 2017

BAD BENTHEIM/BERLIJN - Vijf burgemeesters uit deze grensregio gaan tot het uiterste om Duitsland te bewegen alsnog af te zien van tol op de snelwegen. Gewapend met spandoeken, stickers en posters reizen Michael Sijbom (Losser), Theo Schouten (Oldenzaal), Ineke Bakker (Dinkelland), Thomas Berling (Nordhorn) en Volker Pannen (Bad Bentheim) vandaag naar Berlijn.

In de Reichstag staan gesprekken gepland met parlementariers. Daar hebben de burgemeesters hun hoop op gevestigd. "Het onzalige tolplan moet van tafel", roepen de burgemeesters donderdagmorgen bij vertrek op station Bad Bentheim.

Op weg naar Berlijn wordt in de trein het strijdplan nog eens doorgenomen. Het Duitse kabinet heeft weliswaar besloten tot invoering van een snelwegtaks, maar vooral in kringen van Bondsdagleden van de SPD is de scepsis groot. Terwijl ook binnen het CDU twijfel bestaat, weet Sijbom. "Het is nog maar de vraag of het Duitse kabinet op voldoende steun kan rekenen. We willen de parlementarirs duidelijk maken dat tol zeker voor de grensregio's heel slecht uitpakt."

Gevoel

Waarbij de burgemeesters inspelen op het algemene gevoel dat tol in strijd is met 'de gedachte van een Europa'. Daarnaast roept de invoering van tol op de Duitse snelwegen allerlei barrires op waarvan vooral de bewoners in de grensstreek de pijn zullen voelen. Het zal leiden tot veel extra sluipverkeer door de dorpen, verwachten de burgemeesters. Ook wordt het grensgebied minder aantrekkelijk voor toeristen en vormt het een belemmering voor Nederlanders om in Duitsland te gaan werken.

Bron: Tubantia


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).