De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
07:26:20

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Definitief: Duitse tolwegen - Nederlanders gaan betalen voor gebruik Autobahn

Datum: Wed 25 January 2017

BERLIJN - Nederlanders gaan definitief in de buidel tasten voor het gebruik van de Duitse snelwegen. De Duitse regering is woensdag akkoord gegaan met een vernieuwde tolwet. De tol is omstreden omdat autobestuurders uit buurlanden, waaronder dus Nederland, moeten gaan betalen voor de snelwegen terwijl Duitse weggebruikers het geld via de belastingen terugkrijgen.

Automobilisten moeten vanaf 2019 tol gaan betalen op de Duitse snelwegen. De hoogte van de tol ligt tussen de 2,50 en 25 euro. De Duitse regering kan door de heffing naar verwachting jaarlijks 524 miljoen euro op de rekening bijschrijven.

Het Duitse parlement moet het kabinetsbesluit nog goedkeuren. Woensdagmiddag worden de buurlanden van Duitsland in Brussel ingelicht over het besluit. De wet is door de Duitse Verkeersminister Alexander Dobrindt aangepast aan EU-eisen.

De Verkeersminister van Oostenrijk heeft al boos gereageerd op het Duitse besluit. Vanuit Nederland is nog geen reactie gekomen. Wel had de ANWB in december 2016 al gezegd tegen de invoering van de Duitse tolheffing te zijn.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).