De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:32:13

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


VVD en PvdA botsen over rekeningrijden

Datum: Fri 13 January 2017

Door: Noud Broekhof

In het BNR Debat 'Een toekomst zonder files' werden VVD en PvdA het niet eens over de oplossing van het fileprobleem. De coalitiepartijen botsten vooral hard op het thema rekeningrijden.

De VVD is mordicus tegen het invoeren van rekeningrijden in strijd tegen files. 'Het is een straf op meedoen. Het is een straf op werken. Dat is precies de reden waarom wij tegen zijn', aldus kamerlid Barbara Visser.

PvdA-kamerlid Duco Hoogland ziet wel toekomst in rekeningrijden. 'Het is een effectieve manier om de spits te reduceren. Het zorgt ervoor dat mensen die weinig rijden minder betalen en mensen die veel rijden meer betalen', zegt hij.

Meer asfalt

Autojournalist Wouter Karssen van Autoblog.nl pleitte in het debat voor het aanleggen van meer asfalt. Karssen ziet een nieuwe snelweg door het Groene Hart wel zitten.

Volgens vervoerseconoom Erik Verhoef is het aanleggen van meer asfalt alleen niet de oplossing. Hij denkt dat files beter op te lossen zijn als het gedrag van automobilisten verandert.

Uber

Directeur Niek van Leeuwen van Uber mengde zich ook in de discussie. Uber denkt een deel van het fileprobleem op te kunnen lossen met Uber Pool, de carpooldienst.

Bron: Bnr


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).