De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
05:54:25

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Leasemaatschappij voor rekeningrijden

Datum: Thu 15 December 2016

Door: Onze Redactie

ALMERE - Rekeningrijden is de enige manier om de groeiende filedruk tegen te gaan. Dat meldt leasemaatschappij LeasePlan donderdag in een rapport over de kilometerheffing.

Bijkomend voordeel van rekeningrijden zou zijn dat het wagenpark wordt verjongd en vergroend, als het gebruik van de auto wordt belast en niet meer de aanschaf.

LeasePlan is de grootste leasemaatschappij van Nederland met 147.000 auto's op de weg. De maatschappij toont zich voorstander van een spitsheffing, het duurder maken van rijden in de spitsuren.

Politiek weinig enthousiast

De ANWB, de Bovag en de RAI schaarden zich eerder al achter rekeningrijden. Politiek Den Haag stond toen niet te springen om een nieuwe poging te wagen met de kilometerheffing. De VVD verwees dat idee linea recta naar de prullenbak.

Mocht er een vorm van rekeningrijden worden ingevoerd, dan is het van belang dat de maatregel niet wordt gebruikt om automobilisten zwaarder te belasten, aldus LeasePlan. "Rekeningrijden mag autorijden absoluut niet duurder maken. Nederland is al koploper in Europa als het gaat om kosten van autorijden door alle autobelastingen. Wij vinden dat er eerlijker belast moet worden, dus naar gebruik. Dat zorgt pas voor minder kilometers, minder files en een beter milieu", aldus het rapport.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).