De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
04:54:55

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Moe van gezeur over tolplan

Datum: Sun 04 December 2016

AMSTERDAM - De kritiek uit Nederland op het Duitse tolplan wordt door de Duitse minister van Verkeer afgedaan als 'gezeur'. In een interview met Bild am Sonntag zegt minister Dobrindt 'weinig begrip te hebben voor het gezeur' uit omringende landen als Oostenrijk en Nederland.

Nederlanders gaan betalen voor het gebruik van de Autobahn.

De minister wijst erop dat er door Nederlanders veel gebruik wordt gemaakt van de Duitse snelwegen. "Het is dan ook rechtvaardig dat Nederlanders hier een redelijke bijdrage betalen", aldus CSU-politicus Dobrindt, die van het tolplan eerder een campagnebelofte maakte.

Er worden vijf categorieën voertuigen ingevoerd. Voor de schoonste auto's gaat een vignet voor tien dagen gebruik van de Autobahn 2,50 euro kosten. Voor vuilere auto's kan het bedrag oplopen tot 20 euro. De kleinere wegen blijven onbelast. Duitse weggebruikers krijgen als compensatie een korting op de wegenbelasting die hoger uitvalt naarmate een auto milieuvriendelijker is. De Europese Commissie is al akkoord gegaan met het plan.

De Nederlandse minister Schultz sprak al af met haar Oostenrijkse ambtgenoot de handen ineen te zullen slaan om het tolplan juridisch te bestrijden. Mogelijk sluiten België en Denemarken zich daarbij aan. Schultz liet zich eerder fel uit over de Duitse plannen.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).