De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:08:13

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


CDA blundert met standpunt

Datum: Wed 23 November 2016

Door: Alexander Bakker

Den Haag - Zonder het zelf in de gaten te hebben verkondigde het CDA op de website dagenlang vóór de invoering van rekeningrijden te zijn. "De hele website werd vernieuwd, we hebben geen idee waar de tekst vandaan komt", biecht een woordvoerster op.

De christendemocraten zijn sinds een aantal jaren namelijk weer fel tegenstander van een kilometerheffing. Extra pijnlijk is dat het debat over de taks uitgerekend afgelopen dagen weer oplaaide. Kamerlid Van Helvert was bij tal van radio- en televisieprogramma's om zijn afschuw uit te spreken over de 'fileoplossing' van linkse partijen. Tegelijkertijd was er op de website dus iets heel anders te lezen.

"Wij willen het bezit van een auto goedkoper maken en het gebruik duurder. Dat kan door de automobilist per gereden kilometer te laten betalen. De opbrengsten willen we gebruiken voor het opknappen van wegen en goed openbaar vervoer", was de letterlijke tekst op de CDA-website.

Pas na vragen van De Telegraaf is de bewuste passage in allerijl verwijderd. "Het partijbureau beheert de website, we zijn nog aan het uitzoeken waar de tekst precies vandaan komt", reageert een woordvoerster van de CDA-fractie. Ze verzekert dat de partij niet een andere weg is ingeslagen: "Het is niet ons standpunt. Wij zijn tegen de kilometerheffing."

Het CDA wisselde door de jaren heen regelmatig van standpunt over de kilometerheffing. In 2012 werd voor het laatst een streep gezet door het rekeningrijden.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).