De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:03:46

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Rekeningrijden afgestoft

Datum: Sun 18 September 2016

Door: Niels Kalkman

Automobilistenbond wil nieuw onderzoek naar kilometerheffing

Amsterdam - De kilometerheffing staat weer op de agenda. ANWB-directeur Frits van Bruggen gooit de knuppel in het hoenderhok door te pleiten voor een nieuw onderzoek naar rekeningrijden, en tegenover De Telegraaf geven BOVAG en de Vereniging Zakelijke Rijders aan ook zo'n onderzoek te willen.

Volgens Van Bruggen is zeventig procent van de ANWB-leden voor kilometerheffing, wat een eerlijker systeem zou zijn, mits het autorijden dan niet duurder wordt. Dat laatste is ook voor de autobranchevereniging BOVAG de belangrijkste voorwaarde, vertelt Tom Huyskens. "Verreweg het grootste gedeelte van de Nederlanders rijdt veel minder dan het gemiddelde. Zij moeten dan ook minder gaan betalen. Dan krijgen we een eerlijk systeem. Het mag niet zo zijn dat de kilometerheffing een extra tepel aan de uier van de melkkoe wordt."

Bij een poll op de website van De Telegraaf zei zeventig procent zei 'nee' op de stelling 'De ANWB moet openstaan voor kilometerheffing'. In reacties geeft men aan niet te weten waar de automobilistenbond haar informatie vandaan haalt. "Ze hebben mij niet benaderd", zegt Huib den Ouden, die al 32 jaar lid is. Hij is tegen het plan. Gert Laman overweegt zelfs zijn lidmaatschap op te zeggen als de ANWB de plannen doorzet.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).