De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
18:13:02

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


RAI gooit balletje over km-heffing weer op

Datum: Tue 14 June 2016

AMSTERDAM - Een volgend kabinet moet serieus gaan kijken naar de invoering van kilometerheffing. Dat vindt brancheorganisatie van autoverkopers en -importeurs RAI Vereniging.

Het omstreden onderwerp is door het huidige kabinet in de koelkast gezet. "Wij vinden het belangrijk dat de ban van het onderwerp wordt gehaald nu de verkiezingen voor de Tweede Kamer er weer aankomen", zegt woordvoerder Cees Boutens.

RAI wil de discussie samen met andere voorstanders van kilometerheffing, zoals de ANWB en milieuorganisaties, nieuw leven inblazen. Eerdere veel genoemde bezwaren spelen volgens de organisatie nu mogelijk minder. Zo zijn mensen inmiddels door de opkomst van smartphones meer gewend aan het opgeven van privacy in ruil voor diensten.

Camera's

Bij een kilometerheffing betalen automobilisten voor het gebruik van hun heilige koe: middels camera's en scanners in en boven de weg en een kastje in de auto wordt in de gaten gehouden hoeveel ze rijden, op welke tijdstippen en waar.

Het idee is dat de bestuurders die een grotere druk uitoefenen op het milieu en vaker in de spits rijden meer betalen dan de mensen die hun auto minder vaak gebruiken en vooral op momenten dat het rustig is. Eerdere voorstellen van die strekking, zoals van toenmalig verkeersminister Tineke 'Tolpoort' Netelenbos, zijn uiteindelijk gesneuveld.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).