De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
05:58:48

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Duitse tolplannen blijven liggen op bureau Gauck

Datum: Mon 01 June 2015

BERLIJN - De Duitse president Joachim Gauck lijkt bedenkingen te hebben bij de tolplannen van minister van Verkeer Alexander Dobrindt. Het wetsvoorstel waarmee de tol moet worden ingevoerd, werd meer dan drie weken geleden aangenomen door de Bondsdag. Sindsdien ligt het op het bureau van Gauck te wachten op een handtekening.

Volgens het kantoor van de president wordt de tekst "zorgvuldig bekeken", voordat er een handtekening komt. Wanneer dat gebeurt is nog niet bekend, meldde de Duitse krant Bild maandag.

Strijd

Ondertussen heeft de Europese Commissie zich ook gemengd in de strijd om de omstreden plannen. EC-voorzitter Jean-Claude Juncker heeft bevestigd dat de commissie zich tegen de plannen van Duitsland keert om buitenlandse personenauto's tol te laten betalen. Indien nodig zal de Europese Commissie naar het Europees Hof stappen.

De Duitse EU-commissaris Günther Oettinger (belast met de digitale economie) gaat ervan uit dat de zaak nog voor de zomer aanhangig wordt gemaakt bij het Hof.

De voorzitter van de commissie vervoer en toerisme in het Europees parlement, de Duitser Michael Cramer, drukt Gauck ondertussen op het hart niet te tekenen. "Bondspresident Gauck moet bij zichzelf te rade gaan of hij tol voor buitenlandse automobilisten ondertekent die volgens de juridische dienst van de Bondsdag in strijd is met Europees recht", aldus Cramer. "Deze waanzin moet gestopt worden."

Dobrindt wijst alle kritiek van de hand. "De bondsregering, Bondsdag en Bondsraad hebben wetten voor infrastructuurafgiften aangenomen die conform de EU-wetten zijn." Als Brussel opmerkingen heeft moet de Commissie gedetailleerd aangeven wat haar niet zint. "Algemene kritiek is niet acceptabel."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).