De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
01:05:57

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Duitse tol is heilloze weg

Datum: Fri 08 May 2015

NIEUWESCHANS - Het is "heel teleurstellend" dat Duitsland definitief kiest voor tol op de Autobahnen en Bundesstrassen. Dat zegt directeur Karel Groen van de Eems Dollard Regio, de samenwerking van de grensstreken in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland. "De tol is een heilloze weg. In de grensregio is enorm veel tegenstand. Duitsers zijn bang dat het ze geld kost op het gebied van inkoop en toerisme", aldus Groen vrijdag.

De Duitse Tweede Kamer was al akkoord gegaan met de tol en vrijdag stemde ook de Eerste Kamer in Berlijn in. Daarmee zijn de tegenstanders uitgespeeld in Duitsland. Wel lopen er nog zaken bij de Europese Commissie in Brussel en het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. "Alleen daar hebben we nog hulp te verwachten", zegt Groen.

Discriminatie

Groen heeft er vooral moeite mee dat Duitsers de tol wel vergoed krijgen en buitenlanders niet. "Wij worden gediscrimineerd." Hij vreest ook voor de veiligheid. "Mensen die iets verder van de grens wonen, rijden nu bijvoorbeeld over de A1, de A37 of de A7 naar Duitsland. Stel dat iedereen straks over smalle binnenweggetjes gaat. Dat wordt gevaarlijk met bijvoorbeeld mensen die oversteken."

Volgens Groen zijn de sociaaldemocraten in de Duitse regering ook tegen, maar was de tol een belangrijke eis van de Beierse christendemocraten. "Van onze premier weet ik dat zelfs bondskanselier Merkel tegen de tol is. Het is natuurlijk politiek, ze moest hiermee instemmen."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).