De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
07:19:09

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Brussel moet nu snelheid maken

Datum: Fri 08 May 2015

DEN HAAG - Nu Duitsland definitief tol gaat heffen op de snelwegen en de N-wegen, kijkt de ANWB naar Brussel. "De Europese Commissie moet direct kijken wat wel en niet kan. Onze hoop is dat het plan niet doorgaat, wij zijn er geen voorstander van. We vragen Brussel ook om snelheid te maken", liet een woordvoerder vrijdag weten.

De Duitse Tweede Kamer besloot eind maart om tol te heffen op de Autobahnen en de Bundesstrassen. De Eerste Kamer in Berlijn had kunnen dwarsliggen, maar gaf vrijdag het groene licht. Duitse automobilisten moeten een jaarvignet aanschaffen, maar krijgen dat terug doordat hun wegenbelasting omlaaggaat. Buitenlanders moeten een vignet voor tien dagen kopen en worden daar niet voor gecompenseerd. Daar heeft de ANWB vooral moeite mee. Volgens de bond is er sprake van discriminatie.

Volgens de ANWB profiteert Duitsland al van de Nederlanders. "Duitsland is het belangrijkste vakantieland voor Nederlanders. Ze geven er hun geld uit, ze tanken er, ze betalen dat bedrag voor het vignet dus al." Ook vraagt de bond zich af of Duitsland de opbrengsten van de tol überhaupt nodig heeft. "Als Duitsland problemen heeft met achterstallig onderhoud van zijn wegen en geld tekort komt, kan Berlijn ook met Europa praten. Er is Europees geld voor infrastructuur, het geld kunnen ze dus ook in Europa halen."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).