De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:42:49

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Nog geen stappen kabinet tegen Duits tolplan

Datum: Fri 27 March 2015

DEN HAAG - Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over een mogelijke gang naar het Europees Hof om bezwaar te maken tegen het Duitse plan om tol te heffen op personenauto's. De Bondsdag in Berlijn stemde vrijdag in met het tolplan van minister Alexander Dobrindt van Verkeer.

"We volgen de zaak op de voet", zei vicepremier Lodewijk Asscher na afloop van de ministerraad. Hij zei het te "betreuren" dat de Duitse regering het plan toch heeft doorgezet. De Europese Commissie moet nog een oordeel vellen of de plannen niet in strijd zijn met Europese regels.

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft haar bezwaren tegen het tolplan veelvuldig kenbaar gemaakt aan Dobrindt. Ze heeft eerder gezegd dat ze eerst gaat proberen het plan via de Europese Unie te blokkeren en anders de juridische weg wil bewandelen.

Schultz wacht op een reactie van EU-commissaris Violeta Bulc voor Verkeer op het Duitse voornemen. "Dat oordeel is van belang voor de verdere stappen die we samen met andere buurlanden kunnen nemen om dit tegen te houden", liet haar ministerie vrijdag weten.

Volgens het kabinet is het plan nadelig voor het grensoverschrijdend verkeer. Ook heeft het bezwaar tegen het feit dat Duitse automobilisten worden gecompenseerd voor de maatregel.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).