De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:59:46

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Duitse tol vanaf 5 euro

Datum: Tue 24 March 2015

Nederlanders die een weekje naar de sneeuw willen kunnen volgend jaar vanaf 5 euro een Duits tolvignet kopen.

Dat blijkt uit het aangepaste Duitse tolplan dat minister Dobrindt (Verkeer) vandaag naar het Duitse parlement heeft gestuurd.

De bewindsman heeft onder druk van de Europese Commissie de tarieven voor het tiendaagse- en tweemaandsabonnement aangepast en een stuk goedkoper gemaakt voor schone auto's.

In plaats van een vast tarief van 10 euro voor tien dagen kunnen schone auto's nu voor 5 euro door het land rijden, minder zuinige auto's voor 10 euro en de grotere benzineslurpers voor 15 euro.

Ook voor het tweemaandsabonnement is het vaste tarief van 22 euro vervangen voor drie prijzen van 16, 22 en 30 euro die afhangen van de co2-uitstoot van de auto.

De opbrengst van de in 2016 ingaande tolheffing is 500 miljoen euro. Duitse automobilisten ontvangen de kosten voor hun tolstickers terug via een lagere wegenbelasting.

Wel zullen Duitsers een tolsticker nodig hebben op zowel de Autobahn als op de Bundestrassen. Voor buitenlanders is alleen op de Autobahn een tolsticker vereist, waardoor Nederlands grensverkeer niet voor kleine ritjes in Duitsland hoeft te betalen.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).