De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:08:05

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Duitse regeringspartijen eens over tol

Datum: Tue 24 March 2015

BERLIJN - De tolheffing op Duitse wegen voor personenauto's komt naderbij. Duitse media meldden dinsdag dat de regeringspartijen het eens zijn over een aangepast voorstel van de christendemocratische minister van Verkeer, Alexander Dobrindt. Hij heeft zijn voorstel maandag aangepast naar wensen van de sociaaldemocratische coalitiepartners.

Na het passeren van de grens met Duitsland zou de automobilist tol moeten betalen. Discriminatie vindt de EU.

De sociaaldemocraten willen helemaal geen tol heffen, maar in het regeringsakkoord is het idee van de Beierse christendemocraat Dobrindt opgenomen. De minister is van de Beierse CSU (Christelijk Sociale Unie). Ook de CDU (Christen-Democratische Unie) van bondskanselier Angela Merkel vindt tol maar niks, maar slikt de plannen.

Duitse media meldden dat de 'grote coalitie' zich uiteindelijk kan vinden in een tolplan. Het touwtrekken over deze kwestie kan dan donderdag in de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, worden afgesloten.

De tolheffing is afhankelijk van de grootte van de personenauto en hoe vervuilend die is. De kosten van een jaarvignet kunnen oplopen tot 130 euro, een vignet voor tien dagen kost 5, 10 of 15 euro. De Duitse Eerste Kamer en de Europese Unie hebben nog wel problemen met de tolheffing.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).