De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
11:02:04

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Duitse tol missen betekent behoorlijke boete - Megaboete tolweigeraar

Datum: Wed 17 December 2014

BERLIJN - Nederlandse automobilisten die in de toekomst vergeten tol te betalen voor het gebruik van Duitse snelwegen kunnen boetes verwachten tot maximaal 260 euro, met daarbovenop de verplichte aanschaf van een jaarpas van maximaal 130 euro. Weigeren om de Duitse wegenkas te spekken, kan dus aardig in de papieren lopen.

Het hoogste boetebedrag is bestemd voor notoire zondaars die herhaaldelijk zijn betrapt. Een overtreding kost automobilisten in eerste aanleg tot 150 euro extra. Een vignet, zoals in Zwitserland, hoeft niet te worden aangeschaft. Voor korte bezoeken aan onze oosterburen kunnen automobilisten ook voor 10 euro een tolkaart voor tien dagen kopen, of voor 22 euro een twee maanden kaart. Een jaarpas kost maximaal 130 euro al naar gelang de grootte en uitstoot van het voertuig.

Voor campers moet ook worden betaald. Motoren, elektrische auto's, invalidenauto's en ziekenwagens zijn vrijgesteld van tol. Controleren doen de Duitse autoriteiten steekproefsgewijs met nummerbordherkenning.

Nederlanders betalen alleen voor het gebruik van 13.000 kilometer aan autobahn, Duitsers moeten ook betalen voor het gebruik van B-wegen, maar zij krijgen hun geld tot op de cent terug via een verlaging van de wegenbelasting.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).