De Kilometer Heffing

Fri 17-Sep-21
06:24:04

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Werkende automobilist verder uitgekleed

Datum: Fri 07 November 2014

AMSTERDAM - Nederlanders die met de auto naar hun werk gaan, moeten vanaf volgend jaar belasting afdragen over betaald parkeren. De Belastingdienst beschouwt 'parkeerruimte die elders wordt gehuurd' als loon. De acceptgiro in de blauwe enveloppe kan voor personeelsleden oplopen tot honderden euro's per jaar.

De werkgever of de werknemer moet belasting betalen over parkeerruimte die elders wordt gehuurd. De werkgever kan ervoor kiezen om de kosten zelf te blijven vergoeden, maar moet daar dan tachtig procent belasting over betalen. Doet de baas dat niet, dan betaalt de medewerker 36,5 tot 52 procent loonbelasting.

De regeling geldt niet voor 'eigen' parkeerterreinen die bij het kantoor liggen. Ook leaserijders worden niet geconfronteerd met de parkeertaks, omdat ze al bijtelling betalen voor het gebruik van hun bedrijfswagen.

De parkeertaks is het gevolg de nieuwe werkkostenregeling die geldt vanaf 1 januari 2015, meldt de Persdienst. Bedrijven mogen dan nog maximaal 1,2 procent van de totale loonsom belastingvrij uitgeven aan extraatjes voor personeel.

Uitzonderlijk

De Belastingdienst benadrukt in een reactie dat de parkeertaks slechts geldt in 'uitzonderlijke gevallen'. "Parkeren op het eigen terrein of bedrijfsterrein blijft onbelast. Slechts een klein deel van de werkgevers huurt een parkeerplaats bij derden. Het gaat om die kleine groep."

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).