De Kilometer Heffing

Sat 18-Sep-21
19:37:28

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Behandeling nieuw leaseplan Wiebes uitgesteld

Datum: Mon 03 November 2014

Den Haag - De Tweede Kamer stelt de behandeling van het nieuwe leaseplan van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën uit. Kamerleden van de oppositie willen er geen haastklus van maken.

Wiebes meldde maandagochtend dat hij op basis van een voorstel van een monstercoalitie van werkgeversorganisaties, de autobranche en milieuclubs nog eens is gaan kijken naar zijn tweede voorstel, nadat het eerste vorige week was gesneuveld na kritiek van Wiebes' eigen VVD.

De oppositie was maandag in een Kamerdebat bijzonder ontevreden over het proces. Meerdere partijen spraken van haastwerk met het risico op fouten. De PVV stelde dat er gemarchandeerd wordt met het budgetrecht van de Kamer. "Een gênante vertoning'', zei PVV-Kamerlid Tony van Dijck.

Het is nu de bedoeling dat Wiebes maandag nog zijn nieuwe compromis presenteert, dat de Kamer daar woensdag schriftelijke vragen over indient, die Wiebes dan voor het weekend beantwoordt. Dan kan het debat over de bijtellingen voor leaseauto's waarschijnlijk volgende week worden afgerond.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).