De Kilometer Heffing

Sun 19-Sep-21
00:30:20

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


Vragen over delen kentekens met fiscus

Datum: Tue 28 October 2014

DEN HAAG - Mag de Belastingdienst zo maar over de kentekens beschikken die door de politie worden gescand? Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft zijn twijfels en wil daarom in gesprek met de Belastingdienst. Een woordvoerster van het CPB bevestigde een bericht dat het tv-programma EenVandaag dinsdag brengt.

De Belastingdienst verzamelt grote hoeveelheden kentekengegevens via camera's van de politie. Belastingambtenaren kunnen dan controleren of mensen bijvoorbeeld privé in hun lease-auto rijden. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën lieten begin deze maand weten dat dit volgens de wet gebeurt.

Wilbert Tomesen, plaatsvervangend voorzitter van het CBP, vraagt zich echter af of het niet te ver gaat dat de Belastingdienst al deze gegevens verzamelt. "Niet elke leaserijder is een fraudeur en niet elke Nederlandse automobilist tilt de Belastingdienst." Tomesen wil daarom van de Belastingdienst horen waarom de dienst zijn werk niet ook kan doen zonder deze grootschalige gegevensverzameling.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).