De Kilometer Heffing

Mon 20-Sep-21
11:02:49

Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).


PvdA ook niet overtuigd van autoplan Wiebes

Datum: Mon 27 October 2014

DEN HAAG - De PvdA is er niet van overtuigd dat het plan van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën voor de bijtelling van leaseauto's "het meest ideale is". Eerder uitte de andere regeringspartij, de VVD, al harde kritiek op het voorstel van Wiebes.

PvdA-Kamerlid Ed Groot zei maandag in het debat over Wiebes' Belastingplan voor volgend jaar dat hij openstaat voor alternatieven. Die moeten wel voldoen aan drie voorwaarden: de milieudoelen uit het energie-akkoord over zeer energiezuinige auto's moeten gewoon gehaald worden, de belastinginkomsten moeten "voorspelbaar en robuust" zijn en de automobilist moet een betaalbaar alternatief hebben.

Groot zei dat hij de voorstellen afwacht die de VVD aankondigde om de bijtellingsplannen voor leaseauto's aan te passen. Hij noemde het bespreekbaar om de stapeling van subsidies voor sommige elektrische auto's aan te pakken. "Maar wil je de milieudoelen halen en toe naar 200.000 zeer energiezuinige auto's, dan moet je elektrisch en semi-elektrisch rijden blijven stimuleren", aldus Groot.

Hij sprak tegen dat de auto door het kabinet gebruikt wordt als "nationale melkkoe". De belastinginkomsten uit auto's zijn juist de laatste jaren enorm gedaald, met ruim 6 miljard euro sinds 2008. Was dat niet gebeurd, dan waren er 200.000 auto's minder verkocht in Nederland, aldus Groot. De autobranche heeft geen reden te klagen, voegde hij er aan toe.

Bron: Telegraaf


Petities TEGEN de kilometer heffing (tot april 2007).